Leerlingen van TCC-locatie Potskampstraat maakten samen met kunstenares Hermine de Vries het kunstwerk in de Palthetuin.
Volledig scherm
Leerlingen van TCC-locatie Potskampstraat maakten samen met kunstenares Hermine de Vries het kunstwerk in de Palthetuin. © Bert Hellegers

'Kunst in Etalage zorgt voor verbinding in Oldenzaal'

OLDENZAAL – Zestig kunstenaars presenteren zich de komende drie weken in winkels in de binnenstad van Oldenzaal. Daarmee hebben ze een bijzonder podium, maar Kunst in de Etalage omvat veel meer, was zaterdagmiddag de boodschap bij de officiële start van Kunst in de Etalage.

De officiele opening van Kunst in de Etalage trok tientallen belangstellenden.
Volledig scherm
De officiele opening van Kunst in de Etalage trok tientallen belangstellenden. © Bert Hellegers

„Het is een verrijking voor iedereen”, zei wethouder Evelien Zinkweg in de Palthetuin, waar zich tientallen ondernemers en kunstenaars verzamelden. “Het is in de loop der jaren een heel bijzonder evenement geworden dat de drempel tot kunst verlaagd, maar ook heel veel mensen verbindt.”

Activiteiten

Daarmee doelde ze onder meer op de vele activiteiten voor jongeren en ouderen. Een voorbeeld daarvan is het meterslange kunstwerk dat bij wijze van openingshandeling werd onthuld in de tuin van het Palthe Huis. Dit kunstwerk is gemaakt door leerlingen van het Twents Carmel College-locatie Potskampstraat en kunstenares Hermine de Vries.

Basisscholen

Verder is er een kunstbrief ontwikkeld voor kinderen van de basisscholen, hebben leerlingen van het TCC etalagepoppen gepimpt en sieren bijzondere foto’s van leerlingen van de afdeling fotografie van het ROC het Michgoriushuis.

Ouderen

Een bijzonder onderdeel is de workshops voor ouderen van verzorgingscentra. Ook de resultaten hiervan zijn te zien op de kunstroute door het centrum van de stad. Met begeleiding van leerlingen is er op 10 oktober tevens een speciale seniorenloop.

Toerisme

Voorzitter Hedwig de Bruijn van de organisatie prees het enthousiasme van alle betrokken en hoopt dat Kunst in de Etalage in de komende weken veel belangstellenden naar de binnenstad lokt. „Oldenzaal wil nadrukkelijk een plek op de toeristische kaart, daarbij kan dit evenement een rol spelen.”

Oldenzaal e.o.

Poll

Camping De Bergvennen maakt plaats voor park met vakantiehuisjes

Camping De Bergvennen maakt plaats voor park met vakantiehuisjes

  • Heel goed, zo’n nieuw en luxe bungalowpark is een stuk netter en beter voor de lokale economie (29%)
  • Jammer, zo verdwijnen alle mogelijkheden voor mensen met minder geld om ook even weg van huis te kunnen gaan (66%)
  • Bungalow of caravan, ik ga sowieso liever wat verder van huis (5%)
438 stemmen