Volledig scherm
Carmel-scholieren gingen donderdag in debat met de drie onderwijswethouders uit Noordoost-Twente. Foto gemeente Oldenzaal

Levendig debat tijdens Dag van de Leerplicht

OLDENZAAL - Oldenzaalse scholieren gingen donderdag in discussie met wethouders uit Noordoost-Twente. Het debat werd gehouden in het kader van de Dag van de Leerplicht. Tijdens de Dag van de Leerplicht wordt stilgestaan bij het feit dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen en een diploma te halen.

Leerlingen van de vijf locaties van het Twents Carmel College in Oldenzaal, Denekamp en Losser bezochten donderdagochtend het stadhuis van Oldenzaal, voor een discussie met de onderwijswethouders van Dinkelland, Losser en Oldenzaal. Aan de hand van prikkelende stellingen gingen zij een levendig debat aan met onderwijswethouders Loes Stokkelaar van Dinkelland, Joop Hassink van Losser en Henk Winkelhuis van Oldenzaal. Door middel van het opsteken van een rode of groene kaart konden de deelnemers aangeven of ze het met een stelling eens waren of niet. Hierna volgde een discussie. Scholieren en wethouders waren enthousiast over het debat. Overwogen wordt daarom om volgend jaar een vergelijkbaar evenement te organiseren.

Oldenzaal e.o.

Poll

Gemeente Oldenzaal koopt voormalig Topsport-pand voor aanleg Singelpark

Gemeente Oldenzaal koopt voormalig Topsport-pand voor aanleg Singelpark

  • Groot gelijk, zo'n kans komt maar een keer voorbij (49%)
  • Stop dat geld in het sociaal domein (29%)
  • Voor groen ga ik wel naar Het Hulsbeek (22%)
278 stemmen