Volledig scherm
Mart Egbers glundert op het erepodium. © Steeds Vooruit

Luttenaar Mart Egbers (Steeds Vooruit) pakt NK-titel klootschieten

OLDENZAAL/DE LUTTE - Mart Egbers is zondag bij KV De Huier in Geesteren nationaal kampioen klootschieten geworden in de oudste jeugdcategorie (16-18 jaar). De speler van het Oldenzaalse KV Steeds Vooruit maakte het verschil op het onderdeel zetten, zijn specialiteit.

Bij het zetten, een van de drie onderdelen van het allround kampioenschap, perste de 16-jarige Egbers er twee sublieme worpen uit, waarvan de verste landde na 61,95 meter, liefst 7 meter verder dan de concurrentie. Het verschil dat hij daarmee creëerde was voldoende om zijn resultaten op de baan (derde) en de straat (middenmoot) te compenseren.

Geheim

Dat wist Luttenaar Egbers na zijn krachttoer op het laatste NK-onderdeel nog niet. De uitslagen werden tussentijds geheim gehouden. Bij de prijsuitreiking kwam het verlossende woord: de jonge Steeds Vooruit-aas liet de rest achter zich en werd tot Nederlands kampioen gekroond. Egbers komt uit een echte klootschietfamilie. Hij is een neef van veelvoudig kampioen en oud-sportman van Oldenzaal Ivo Egbers. Volgend seizoen stapt de kersverse titelhouder over naar het eerste seniorenteam van zijn club, dat uitkomt in de ereklasse.

Oldenzaal e.o.

Poll

Detectiepoortjes bij De Beurs zijn niet meer dan logisch

Detectiepoortjes bij De Beurs zijn niet meer dan logisch

  • Klopt, ook in een kringloopwinkel behoor je gewoon te betalen (82%)
  • Verlaag de prijzen, dan rekenen de klanten wel af bij de kassa (10%)
  • Nu nog beveiligingsmedewerkers en niemand die nog aan diefstal durft te denken (8%)
1559 stemmen