Oostindjer
Volledig scherm
Oostindjer © Huisartpraktijk Oostindjer

Oldenzaal krijgt ook snel speciale Corona Post

OLDENZAAL - De verwachte toename van het aantal corona besmettingen maakt het ook voor de huisartsen in Oldenzaal noodzakelijk om krachten te bundelen. Ze gaan in de oude huisartsenpost een centrale Corona Post beginnen. Alle van corona-verdachte patiënten worden daar tijdens kantooruren beoordeeld.

Door de zorg rondom patiënten met een verdenking op corona te concentreren kan efficiënter worden omgegaan met de schaarse beschermingsmaterialen, denken de artsen. Door de corona-beoordeling te centreren op één locatie worden andere huisartspraktijken ook ontlast.

Het Corona Crisis Team Oldenzaal (CCTO) begint de Corona Post in overleg met het MST–ziekenhuis , de Spoedpost Huisartsen Twente en de gemeente. De oude huisartsenpost zit aan de Prins Bernhardstraat. De locatie wordt maandag 30 maart in gebruik worden genomen. 

Eerst eigen arts bellen

 Deze post is alleen overdag open en patiënten worden alleen op afspraak gezien, na eerst telefonisch contact te hebben gehad met de eigen huisarts. Die zal - als hij denkt aan corona - de gegevens van de patiënt doorgegeven aan de Corona Post. Die neemt contact op voor het maken van een afspraak. Patiënten  mogen naar de post met maximaal één begeleider.

Eerder kreeg Enschede ook een aparte Corona Post. Overal zijn huisartsen bezig de opvang en screening van corona-verdachte patïenten te bundelen. 

Andrew Oostinjer, huisarts in Oldenzaal, zegt heel blij te zijn met de oplossing. Wethouder gezondheidszorg Rob Christenhusz spreekt zijn waardering uit voor de huisartsen, die veel op zich af zien komen. „En voor alle inwoners nogmaals de oproep: zorg dat je je houdt aan de richtlijnen. Alleen samen kunnen we de verspreiding van het coronavirus tegengaan.”

Oldenzaal e.o.

Poll

Alle campings in onze regio zijn verplicht op slot, net nu het seizoen begint

Alle campings in onze regio zijn verplicht op slot, net nu het seizoen begint

  • Jammer, maar dit is op dit moment vanwege de volksgezondheid absoluut noodzakelijk (68%)
  • Onnodig. Als je 1,5 meter afstand houdt, is kamperen een veilige manier om even aan huis te ontsnappen (20%)
  • Lever maatwerk. Een kleine natuurcamping levert minder gezondheidsrisico’s op dan grote familiecampings (12%)
439 stemmen