Van links af: Charles Rijssemus, secretaris Bert Kock van de Stadsprins, Manfred Oude Bekke (voorzitter Muiters) en Stadsprins Rob.
Volledig scherm
Van links af: Charles Rijssemus, secretaris Bert Kock van de Stadsprins, Manfred Oude Bekke (voorzitter Muiters) en Stadsprins Rob. © Engelbert Heideman

Oldenzaalse Jan Kip Trofee voor ‘optochtman in hart en nieren’ Charles Rijssemus

OLDENZAAL - Charles Rijssemus voelde zich zaterdagavond de koning de rijk. De Oldenzaler kreeg in in zaal Ter Stege de Jan Kip Trofee uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks door de leden van de Oldenzaalse carnavalsoptochtvereniging uitgereikt aan een persoon of vereniging die zich meer dan verdienstelijk heeft gemaakt voor het Oldenzaalse carnaval.

Welnu, in het geval van Charles Rijssemus gaat dit zeker op. Rijssemus geldt als een carnavalsman in hart en nieren en dan vooral op het gebied van de optocht. Op 14-jarige leeftijd begon hij al als lid van de technische commissie bij de Blaanke Boeskeulkes. 

Bijnaam Rampetampe

Hij kreeg de lasopleiding van Jan Kip en dat ging niet altijd zonder slag of stoot. Regelmatig moest hij zich melden bij dokter Appie Linderman om zijn lasogen te laten druppelen. Zijn bijnaam Rampetampe ontstond in deze tijd en kwam voort uit zijn soms dolle driestheid, aldus de verantwoording van De Muiters.  Ook tegenwoordig kan de BB nog altijd een beroep op hem doen, terwijl hij nu de optochtgroep van het jubilerende Quick'20 helpt met de wagen. 

Oprichter De Muiters

In 1984 was Charles Rijssemus een van de oprichters van De Muiters. De oprichting hiervan was gelegen in het feit dat er een lagune was tussen jeugd en ouderenclubs. In zijn verdere 57-jarige carnavalsloopbaan heeft hij diverse carnavals-buurtclubs van advies gediend en zeker ook met hand en spandiensten. 

Elk jaar naar Köln met 47-11

Hij is actief lid van de carnavalsclub 47-11 en reist elk jaar op de 11e van de 11e met deze club richting Köln.  Rijssemus kreeg het beeld zaterdagavond uit handen van stadsprins Rob en sik Bert van De Kadolstermennekes. 

 1. Geen streep dóór 2020, maar een vette streep erónder!
  PREMIUM
  COLUMN

  Geen streep dóór 2020, maar een vette streep erónder!

  2020. Door Oldenzaal uitgeroepen tot jubeljaar, wordt het jaar van de streep. Een streep door zo’n beetje alles. Iemand zei het me deze week in het onderdelenhuis waar ik was voor een minuscuul batterijtje voor mijn autosleutel. Achter een rood-wit lint uiteraard, en een scherm van landbouwplastic. Hij, bekend ondernemer en carnavalist, stond minimaal anderhalve meter achter me en zei: ‘2020? Zet daar maar een streep door!’

Oldenzaal e.o.

Poll

Geen zomerfeesten dit jaar in Noordoost-Twente en dat is maar goed ook

Geen zomerfeesten dit jaar in Noordoost-Twente en dat is maar goed ook

 • Inderdaad, grote mensenmassa’s dicht bij elkaar moet je nu even niet willen (83%)
 • Snap dat er duidelijkheid moet komen, maar waarom niet gekozen voor een latere datum? (5%)
 • Gewoon wat vaker een terrasje pakken, steun je de horeca ook mee (12%)
84 stemmen