Bij aanvang van de Grote Twentse Carnavalsoptocht moet de hoogte van de grote praalwagens zondagmiddag zijn teruggebracht tot minimaal zeven meter.
Volledig scherm
Bij aanvang van de Grote Twentse Carnavalsoptocht moet de hoogte van de grote praalwagens zondagmiddag zijn teruggebracht tot minimaal zeven meter. © Carlo ter Ellen DTCT

Oldenzaalse optocht gaat door, wel limiet op hoogte grote wagens

OLDENZAAL - De Grote Twentse Carnavalsoptocht gaat zondag ‘gewoon’ door. In verband met de weersverwachtingen is wel besloten om de grote praalwagens tot minimale hoogte terug te brengen en draaiende delen stil te laten zetten.

Het besluit tot deze aanpassingen omwille van de veiligheid is zaterdagmiddag genomen door de optochtcommissie van OCV De Kadolstermennekes. Omdat het zondagmorgen nog flink kan gaan waaien, met een windpiek omstreeks 13.00 uur, is de wagenbouwers gevraagd om de hoogte van de praalwagens bij aanvang van de optocht (12.30 uur) terug te brengen tot maximaal zeven meter. Bij aanvang van de optocht moeten allen draaiende delen ook zijn stilgezet.

Snel schakelen via WhatsApp

Velner benadrukt dat tijdens de optocht (‘na 13.30 uur’) mogelijk wordt besloten de draaiende delen weer toe te staan en de hoogtebegrenzing te annuleren. Dat kan alleen als de verwachting is dat de wind geen spelbreker meer zal zijn. Via een speciale WhatsApp-groep kan dit heel snel gecommuniceerd worden met de veiligheidscoördinatoren van de verschillende praalwagens. Mocht er bij aanvang de optocht een regenpiek zijn, dan zou de optochtcommissie ‘in het uiterste geval’ ook nog kunnen besluiten om de deelnemers een half uurtje eerder te laten vertrekken. Die knoop wordt zondagmorgen doorgehakt.

Oldenzaal e.o.

Poll

Geen zomerfeesten dit jaar in Noordoost-Twente en dat is maar goed ook

Geen zomerfeesten dit jaar in Noordoost-Twente en dat is maar goed ook

  • Inderdaad, grote mensenmassa’s dicht bij elkaar moet je nu even niet willen (76%)
  • Snap dat er duidelijkheid moet komen, maar waarom niet gekozen voor een latere datum? (8%)
  • Gewoon wat vaker een terrasje pakken, steun je de horeca ook mee (16%)
457 stemmen