Volledig scherm
vuist geweld mishandeling stock © Getty Images

Oldenzaler (33) veroordeeld voor mishandeling van de werkgever van zijn moeder

ALMELO/OLDENZAAL - De Oldenzaalse beveiliger Özcan D. (33) is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twee weken en een taakstraf van 120 uur voor het mishandelen van een medewerker van de sociale werkvoorziening  Larcom. 

Omdat zijn moeder twee dagen ervoor niet eerder naar huis mocht vanwege ziekte, ging Özcan D. verhaal halen bij de leidinggevende van zijn moeder. Maar tot een gesprek kwam het niet. D. ontstak in woede toen het latere slachtoffer hem te kennen gaf het kantoor te moeten verlaten. D. was midden in een gesprek het kantoor binnengestormd en sloeg even later het slachtoffer tegen de grond. 

Letsel

Hij zit er deze maandagochtend schuldbewust bij. D. baalt van zijn handelen op die 16e juli. De gevolgen voor het slachtoffer waren groot. Een gebroken neus en een gebroken oogkas en diverse schaafwonden en blauwe plekken. D. sloeg de man, die bijna met pensioen zou gaan, meerdere keren en raakte hem ook met een voet in het gezicht toen hij zich wilde losrukken. „Ik wilde helemaal geen confrontatie, maar ik voelde me bedreigd en van het een kwam het ander”, zo sprak D. 

Hij maakte ter plekke zijn excuses aan het slachtoffer en betuigde spijt. „Meneer heeft niet van mij te vrezen als we elkaar tegenkomen in Oldenzaal. Het was een fout incident en het had niet mogen gebeuren.” Helemaal omdat D. als beveiliger werkzaam is in een branche die toch al onder een vergrootglas ligt. Vier werkgevers van D. stelden een verklaring op dat hij een modelbeveiliger is met wie het goed samenwerken is. Hij lost de meeste incidenten op met humor en gezag. Daar was op 16 juli geen sprake van en dat rekent zowel het OM als de rechtbank hem zwaar aan. „U had in dat kantoor helemaal niets te zoeken”, beet rechter Hendriks D. toe.

Schade

D. zal alle schade vergoeden die het slachtoffer heeft geleden. „Ik zit fout en daarvoor neem ik de verantwoordelijkheid. Ik heb mijn baan op het spel gezet en dat is oliedom.”

Oldenzaal e.o.

Poll

Gemeente Oldenzaal koopt voormalig Topsport-pand voor aanleg Singelpark

Gemeente Oldenzaal koopt voormalig Topsport-pand voor aanleg Singelpark

  • Groot gelijk, zo'n kans komt maar een keer voorbij (49%)
  • Stop dat geld in het sociaal domein (29%)
  • Voor groen ga ik wel naar Het Hulsbeek (22%)
278 stemmen