Volledig scherm
Je weet dat het niet echt is, maar toch is het griezelig. © Robin Hilberink

Spooktocht in Oldenzaal trekt maar liefst 500 deelnemers

OLDENZAAL - De veertiende editie van de Spooktocht door De Essen trok zaterdagavond maar liefst vijfhonderd deelnemers. Vrijwilligers van carnavalsvereniging De Vennemuskes joegen ze de stuipen op het lijf.

Aaah! Vanuit de bosjes naast de fietstunnel laat een van de acteurs de deelnemers aan de 14e editie van de Spooktocht door De Essen schrikken. De schreeuw is angstaanjagend. De vijfjarige Evelien, die met haar moeder, zusje en een vriendinnetje meeloopt, schrikt zo erg dat ze zonder te kijken het fietspad oprent om maar zo ver mogelijk van ‘die griezel’ weg te komen. In tranen verkondigt ze dat ze echt niet meer wil.

Onder lichte druk van haar moeder gaan ze samen kijken in de bosjes: waar kwam die schreeuw nu vandaan? De acteur, een van de vrijwilligers van OCV de Vennemuskes, moet zijn masker omhoog doen om het meisje ervan te overtuigen dat hij geen ‘echte griezel’ is. Toch maar verder lopen.

Groene monsters

Terwijl de jongste kinderen aan de minder enge route zijn begonnen, staat bij sporthal De Kolk een lange rij wachtenden voor de tocht voor kinderen vanaf acht jaar. Ze worden vermaakt door twee vuurspuwers die aan het begin van de route hun kunsten vertonen. Sommige kinderen zijn verkleed gekomen: heksen, spoken en groene monsters vullen de sporthal. Velen hebben lichtjes omgedaan en een zaklamp en snoepmandje bij zich. Uiteindelijk zal de organisatie ruim vijfhonderd deelnemers tellen.

Te eng

Halverwege de route voor de jongsten, willen Evelien en haar groepje niet meer verder. “Om de hoek krijg je warme chocomelk en wat lekkers. En geloof mij, tussen hier en daar zitten echt geen spoken”, probeert een van de vrijwilligers ze gerust te stellen. ,,Het zijn geen echte griezels hoor, het zijn allemaal gewoon mensen’’, vertelt Eveliens vriendinnetje haar. Na de chocomelk en een kniepertje houden de dames het definitief voor gezien. Misschien was het  allemaal toch een beetje te eng.

Quote

Het zijn geen echte griezels hoor, het zijn gewoon mensen

Deelnemertje Spooktocht

Oldenzaal e.o.

Poll

Slim van Quick’20 om over te stappen naar het zaterdagvoetbal

Slim van Quick’20 om over te stappen naar het zaterdagvoetbal

  • Klopt, zaterdagvoetbal heeft de toekomst (62%)
  • Laten we de zondag toch nog niet opgeven! (17%)
  • Doe dan vrijdagavond, heb ik het hele weekeinde nog (21%)
47 stemmen