Volledig scherm
Ruim tweeduizend belangstellenden maakten van open dag gebruik om nieuwe crematorium in Oldenzaal te bezichtigen. © Bert Hellegers

Topdrukte op open dag crematorium Oldenzaal

OLDENZAAL – Ruim tweeduizend belangstellenden uit Oldenzaal en omgeving maakten zaterdag van de open dag gebruik om het nieuwe crematorium te bezichtigen.

Er is vijftien jaar over gepraat, maar nu heeft Oldenzaal een crematorium dat past op de plek naast Het Hulsbeek. Sober van buiten en van binnen door de grote, glazen puien een open verbinding met de landelijke omgeving.

Schilderij

De bezoekers zijn vooral onder de indruk van het uitzicht vanuit de aula en foyer. „Het is heel rustgevend. Het is net of je een schilderij binnenloopt”, typeert een belangstellende.

Capaciteit

Het crematorium is ontworpen door Renzo Pavanello van BCT Architecten uit Enschede. De nieuwbouw in Oldenzaal maakt deel uit van een fikse uitbreiding van de capaciteit van crematoria in Twente.

20 miljoen euro

Ook in Borne is een nieuw crematorium gebouwd, het crematorium in Almelo is gerenoveerd en momenteel wordt het crematorium in Usselo grondig onder handen genomen. In totaal investeert Crematoria Twente, waarvan de gemeenten aandeelhouder zijn, ruim 20 miljoen euro.

Volledig scherm
Bezoekers krijgen uitleg over wat er met metalen implantaten als kunstknieen en kunstheupen gebeurt na de crematie. © Bert Hellegers

Oldenzaal e.o.

poll

Gemeente roept inwoners van Oldenzaal op te kappen met boomvandalisme.

Gemeente roept inwoners van Oldenzaal op te kappen met boomvandalisme.

  • Het zou tijd worden. Behalve een fikse boete ook graag een taakstraf voor de daders (79%)
  • Eén of twee bomen per jaar, waar praten we over? (7%)
  • Deze vandalen zorgen wel voor een veiliger en aangenamer leefomgeving, toch? (14%)
150 stemmen