Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Verhoogd perron zorgt voor hilariteit in Bad Bentheim

BAD BENTHEIM - Als de spoorwegonderneming Bentheimer Eisenbahn (BE) en de Deutsche Bahn (DB) samenwerken, kunnen er opmerkelijke situaties ontstaan. Dat constateerde de omroep Norddeutscher Rundfunk (NDR) deze week in een reportage, die een geestige blunder blootlegt.

In een video van de Duitse omroep NDR is te zien hoe door een verhoging van het perron de deuren van het stationsgebouw in Bad Bentheim niet meer open kunnen. Reizigers die via het stationsgebouw hun trein willen halen, moeten door het raam klauteren. Een allerminst ideale situatie.

Waar ging het mis?
De verantwoordelijkheid voor het perron ligt bij de DB en die voor het station bij de BE. Beide instanties kregen het niet voor elkaar om de werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren. DB investeert 4,6 miljoen euro in de vernieuwing van de perrons. Een belangrijk onderdeel van die vernieuwing is een verhoging van 40 centimeter. Dit om het in- en uitstappen voor mindervaliden makkelijker te maken.

Wachten
Met de werkzaamheden aan het perron is in april begonnen, maar het is nog steeds wachten op de aanpassing van de deuren. Vooralsnog blokkeert het al verhoogde perron dus de deuren van het stationsgebouw. Toen het complex net werd vernieuwd, zei minister Olaf Lies (verkeer en economie) dat een station 'een visitekaartje' is. Het imago van het verouderde station zou met de vernieuwing sterk verbeteren.

Stoel voor het raam
In de reportage laat de NDR zien hoe het tijdelijke probleem wordt opgelost. "We hebben een stoel voor het raam gezet", licht Joachim Berends van BE toe. En reizigers gebruiken dit opstapje om bij hun trein te kunnen komen. Wie niet door het raam kan of wil, kan buitenom via het perron bij de trein komen.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Oldenzaal e.o.

poll

Sloop van passage Deurningerstraat goed voor hele binnenstad Oldenzaal

Sloop van passage Deurningerstraat goed voor hele binnenstad Oldenzaal

  • Jammer dat het zo lang duurde, hadden ze in 2016 al voor moeten kiezen (57%)
  • Alsof we de leegstand verminderen met een leuke doorgang erbij (26%)
  • Nu alleen nog zorgen dat ook de Vijfhoek er nog een ingang bij krijgt (17%)
35 stemmen