Volledig scherm
Vier plannen voor een herbestemming van de Drieëenheidkerk zijn binnen de afgesproken termijn binnengekomen. © Carlo ter Ellen

Vier plannen ingediend voor
Drieëenheidkerk in Oldenzaal

OLDENZAAL - Het bestuur van de Plechelmusparochie gaat niet in op het verzoek tot verlenging  van de termijn, waarbinnen plannen konden worden aangeleverd voor de Drieëenheidkerk. Bij het sluiten van deze termijn (13 maart) waren vier plannen ingediend voor een nieuwe bestemming van  de kerk aan de Kruisstraat.

Namens een groep parochianen had Wim Gaalman er bij het parochiebestuur op aangedrongen meer tijd te nemen voor de verkoop van de kerk. Diezelfde groep had ook al bezwaar gemaakt tegen het onttrekken van de Drieëenheid aan de eredienst. Hoewel zijn verzoek ‘in beginsel’ is afgewezen, kreeg Gaalman wel de toezegging dat het bestuur ernaar streeft om de contouren van het kerkgebouw (de buitenkant) te bewaren voor Oldenzaal: „En als er geen goede plannen bij zitten, is me verteld, moet er toch meer tijd worden genomen.”

Spelregels

Tom Kok, vice-voorzitter van het parochiebestuur, legt uit waarom de termijn niet is verlengd tot 1 juli: „Je hebt een bepaalde procedure afgesproken en een aantal mensen heeft zich daaraan gehouden. Voor zover ik weet zijn er vier inzendingen bij de notaris binnengekomen. Wat die plannen inhouden, ik weet het niet. Als we die mensen serieus willen nemen, kunnen we niet tijdens de wedstrijd opeens de spelregels gaan veranderen.” Nu de termijn is verstreken dat er een gebruiks- en verbouwingsplan kon worden ingeleverd, speelt de notaris de inzendingen door naar de commissie die een advies uitbrengt. Voorwaarde daarbij is wel dat het plan voldoet aan de vooraf opgestelde criteria.

Volgens oud-notaris Gaalman omvat een van de ingediende plannen de realisatie van een aantal appartementen in het kerkgebouw. Een invulling waarvoor ook al een financierder in beeld zou zijn.  

Oldenzaal e.o.

poll

Omwonenden Ottershagen zijn terecht boos over de rigoureuze bomenkap

Omwonenden Ottershagen zijn terecht boos over de rigoureuze bomenkap

  • Ja, het kappen van 87 eiken ineens ging veel te ver (80%)
  • Nee, gemeente en provincie hebben netjes de regels gevolgd (7%)
  • Wat maakt het nog uit, de bomen zijn toch weg (13%)
316 stemmen