Volledig scherm
Pim Naafs drijft binnenkort voor het eerst z'n eigen horecabedrijf. © Emiel Muijderman

Werkweek van 90 uur om Raedthuys Losser tot succes te maken

LOSSER - Pim Naafs (30) is de nieuwe uitbater van het bekende Losserse café ’t Raedthuys aan de Raadhuisstraat. Momenteel is hij druk om een groot succes van de kroeg te maken. “Op dit moment maak ik werkweken van bijna negentig uur. Als de bar eenmaal open is, werk ik slechts vijfenzestig uur. Dat is bijna rustig, voor mij.’

Hij zegt het met een lach, maar Pim is wel degelijk bloedserieus wat zijn ambities met het café betreft. "Dit is het enige café in Losser waarvan ik heb gezegd dat het ooit graag zou overnemen. Nu het zover is wil ik er ook echt iets moois van maken. Ik heb drie maanden de tijd om het helemaal te verbouwen. Dat is volgens mij uniek in de horeca. Maar ik wil dat alles klaar is voordat mijn café opengaat.’

Nachthoreca

Dat Naafs in de horeca terecht zou komen is niet echt een verrassing. "Vanaf mijn zeventiende heb ik drie zomers achter elkaar gewerkt in een Nederlandse kroeg in Blanes in Spanje. Elke dag bikkelen, zo leer je het vak.
"

In de afgelopen jaren heeft Naafs veel in de nachthoreca gewerkt. Hij was onder meer bedrijfsleider bij De Fakkel in Losser, Cubana in Oldenzaal en bij Bruins in Saasveld. Ook organiseerde hij als zzp'er evenementen en had hij de laatste jaren een vaste baan als vertegenwoordiger voor het drankmerk Flügel. “Ik had het daar ontzettend naar mijn zin. Toen ’t Raedthuys beschikbaar kwam heb ik dan ook niet gereageerd. Pas nadat ik hoorde dat een andere belangstellende afhaakte, heb ik met de eigenaar gebeld. We waren er snel uit. Ik kon deze kans gewoon niet laten gaan.’’

En dat betekent dat hij vanaf 21 augustus, als het café voor het eerst de deuren opent, z'n eigen horecagelegenheid heeft. Met het 'nieuwe' Raedthuys komt er weer een (eet-)café bij in Losser. Naafs heeft er alle vertrouwen in dat hij een goede keuze heeft gemaakt. "Dit is voor mij precies het goede moment. Ik ben er zelf klaar voor en economisch heeft de horeca de wind in de zeilen."

Oldenzaal e.o.

poll

Burgemeester Theo Schouten wil in Oldenzaal zijn eigen waarnemer zijn

Burgemeester Theo Schouten wil in Oldenzaal zijn eigen waarnemer zijn

  • Geweldig aanbod, de beste oplossing voor de stad (40%)
  • Hmmm, hij mag volgend jaar ook direct kiezen voor zijn privéleven (49%)
  • Een tweede termijn is nog beter, ook al maakt hij die niet af (11%)
72 stemmen