Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Gerard Schut van Saron, inmiddels naar huis gestuurd, met zijn echtgenote in dagen dat er nog wat te vieren viel. © Tubantia

Zorggroep Saron failliet:
‘Er is daar van alles aan de hand’

BEUNINGEN - De Stichting Zorggroep Saron is failliet. De zorggroep kwam onlangs in het nieuws met een tegen Saron gevoerde rechtszaak en de schorsing van de directeur, Gerard Schut.

Volgens Jacques Daniëls, die door de rechtbank is aangesteld als curator, werken er 31 werknemers bij Saron en die zijn verantwoordelijk voor de zorg aan ruim 30 cliënten, van wie een groot aantal in het pastoraal centrum verblijft. Daniëls: „Voorlopig draait Saron gewoon door. Je kunt de deur maar niet zo op slot doen en ik sluit niet uit dat er nog beroep wordt ingesteld tegen het faillissement.”

 1. Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen
  PREMIUM
  COLUMN

  Bij een Knarrenhof kijken ze vast niet wie beste een banaan kan pellen

  Het idee van een Knarrenhof slaat aan in Noordoost-Twente. Oldenzaal is al een tijdje bezig met het realiseren van een woonhofje voor ouderen en in De Lutte hebben ze er ook wel oren naar. Een hofje waar senioren elkaar af en toe een handje helpen en samen leuke dingen kunnen doen. Maar je komt niet zomaar in zo’n hofje terecht. Nee, je moet wel eerst even in gesprek met Stichting Knarrenhof, om te kijken of je er wel past.

Oldenzaal e.o.

poll

Teruggevonden nazikruis krijgt mooie plek bij verzamelaar

Teruggevonden nazikruis krijgt mooie plek bij verzamelaar

 • Mooi toch, historisch erfgoed moet je koesteren (47%)
 • Zo’n onderscheiding hoort thuis bij het het oud ijzer (23%)
 • Teruggeven aan de nabestaanden van de eigenaar (30%)
213 stemmen