Volledig scherm
Chris van den Heuvel (links) en Harold Damink waren meerdere Leedkesfestival succesvol. Van den Heuvel als componist, Damink als tekstschrijver. © Robin Hilberink

16 groepen strijden om Oldenzaalse carnavalskraker 2017

OLDENZAAL - Liefst 16 groepen doen komende zaterdag mee aan het Leedkesfestival. Inzet: de Oldenzaalse carnavalskraker 2017.

De deelnemers hebben allemaal hun eigen compositie met een eigen tekst bedacht. Het is volgens Chris van den Heuvel en Harold Damink de verklaring van het succes van het Oldenzaalse Leedkesfestival. De mannen stonden aan de basis van menig winnend lied, Van den Heuvel als componist, Damink als tekstschrijver.

Jubileumspeldje
De strijd om het carnavalslied van de Boeskoolstad drukt het afscheid van stadsprins Bartholomeus en sik Tim naar de achtergrond. Het is de 33e editie en dat betekent dat alle bezoekers worden getrakteerd op een bijzonder jubileumspeldje. Onder de deelnemers weer een aantal vaste waarden zoals de Onvermeidelijke Mekkergeiten, de winnaar van vorig jaar FC Witpet, 8xFlut en de Doar'n Dolls. Maar ook verwelkomen de organiserende Kadolstermennekes een aantal debutanten op het podium zoals de Iepkes, RK Disharmonie Te Bond en FieRRRR.


De winnaar van vorig jaar. FC Witpit met 't is carnaval veur iedereen

Oldenzaal e.o.