Volledig scherm
Bas Boerrigter (links) en Merijn Vlutters voor hun speciaalbiertruck tijdens Fields of Joy © Reinier van WiIlligen

1ste draaidag Oldenzaalse speciaalbiertruck

OLDENZAAL - Zaterdag was de vuurdoop voor de speciaalbiertruck van Bas Boerrigter (36) en Merijn Vlutters (35). Het ging goed. „Super goed. Het was precies hoe ik het voor ogen had”, zegt Vlutters. „Zaterdagmiddag keek ik uit over ons terras. De mensen zaten daar heerlijk te genieten van een glas speciaalbier. Dat moment, dat gevoel, zo had ik het me al die tijd al voorgesteld.”

De mannen hebben de truck in recordtempo gemaakt. Zo’n anderhalf jaar geleden kwam het idee bij Vlutters opzetten. "Foodtrucks, festivals en speciaalbieren werden populair, maar een combinatie was nog niet gemaakt.” Eind vorig jaar ging Vlutters samen met collega Boerrigter op zoek naar een 'food'-truck. Hun oog viel op een oude brandweerwagen die ze stripten en vulden met een tapinstallatie.

Valse start
"Eigenlijk is onze timing enorm slecht”, zegt Boerrigter. "Het festivalseizoen is nu volop gaande. Er zijn al veel festivals geweest en de festivals die nu nog komen, staan al vol met foodtrucks.” Ze gaan nu hard aan het werk met het promoten van de truck zodat ze er volgend jaar kunnen staan. Daarnaast is de truck met of zonder personeel en met of zonder inhoud te huren voor feesten en evenementen. Meer informatie via hun Facebookpagina of telefonisch: 0621222437

VOC
De speciaalbiertruck is het eerste en tot nu toe enige project dat gefinancierd wordt vanuit de Verenigde Oldenzaalse Compagnie, een vereniging die jonge ondernemers wil helpen met een lening en advies. Jonge ondernemers kunnen zich melden bij Henk Koershuis, Bentheimerstraat 50, 7573EA Oldenzaal.

Oldenzaal e.o.