Volledig scherm
© Cd

2 miljoen donuts per dag: Europastry in Oldenzaal breidt uit

OLDENZAAL - Europastry in Oldenzaal opent volgende maand zijn derde productielijn op het bedrijventerrein Jufferbeek. Daarmee wordt de productie van de Spaanse producent van donuts en croissants opgeschroefd naar twee miljoen donuts per dag.

De nieuwe productielijn die wordt geopend is de derde lijn in drie jaar tijd. In die periode is de productietijd gestegen van circa 80 naar 144 uur per week. De jongste uitbreiding vergde een investering van 20 tot 30 miljoen euro. Manager Cor Brookhuis geeft aan dat de nieuwe hal vrijwel een kopie is van de hal die er als eerste is neergezet. Weliswaar iets breder, maar ook met de silo's ernaast.

Gevulde donuts

Volledig scherm
Cor Brookhuis, plantmanager van Europastry Oldenzaal © Stephan Scheper

In de nieuwe hal is ruimte voor twee lijnen, waarvan de eerste over ruim een week gaat draaien. De donuts die hier van de band rollen, zullen voor het eerst gevuld zijn. Met gelei, jam, chocolade of een aardbeivulling, bijvoorbeeld.

Aan de zijde van de Zandsteenweg staat het nieuwe magazijn waar de grondstoffen worden opgeslagen; een hal met een oppervlak van ongeveer 1.800 m2. Ook de inpakafdeling is fors uitgebreid. Daarnaast is er een nieuw vrieshuis, dat begin 2018 in gebruik wordt genomen. De groei van het bedrijf maakte ook meer kleedkamers en een grotere kantine nodig. Beide ruimtes zijn verdubbeld qua vloeroppervlak.

Afzetgebieden

Vanaf december kan Europastry een productie aan van twee miljoen donuts per dag. „Waanzinnig”, lacht Brookhuis. De gemiddelde dagproductie zal waarschijnlijk uitkomen tussen de anderhalf en twee miljoen donuts. Behalve Duitsland en Nederland zijn Denemarken, Zweden en Tsjechië belangrijke afzetgebieden voor Europastry.

Oldenzaal e.o.