Volledig scherm
Foto: ANP

6 autospiegels kapot getrapt: Oldenzaler (16) aangehouden

OLDENZAAL - In de nacht van zaterdag op zondag 7 augustus heeft de politie een 16-jarige jongen uit Oldenzaal aangehouden op verdenking van het vernielen van meerdere autospiegels aan de Staringstraat in Oldenzaal.

De politie onderzoekt nog of er meer jongens bij de vernielingen betrokken waren.

Een alerte getuige belde de politie rond 00.45 uur over een groep jongens die net daarvoor spiegels van auto’s zou hebben getrapt.

De groep zou richting het centrum zijn gefietst. De politie stelde direct een onderzoek in en trof in de buurt een groep jongeren aan die bij het zien van de politie hard wegfietsten. De politie heeft een aantal van hen achterhaald en gesproken. Op basis van getuigenverklaringen is tot nu toe één verdachte aangehouden door de politie.

Deze 16-jarige jongen is even na 01.00 uur bij een horecagelegenheid getraceerd door de politie en aangehouden. De politie heeft de vermoedelijke route van de jongens nagekeken en tot nu toe staat de teller op zes vernielde autospiegels.

  1. Oldenzaalse theaterspektakel 
‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    Oldenzaalse the­a­ter­spek­ta­kel ‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    OLDENZAAL - De verwachtingen waren hoog, de spanning begon te snijden. Maar de acteurs en actrices die zaterdagochtend dachten dat ze voor de zoveelste repetitie naar Oldenzaal waren gekomen, reageerden verbaasd en geschokt op de mededeling die ze kregen. ‘He’k Wat Van Oe An’, de theatervoorstelling die vier keer 600 mensen naar de openlucht van het Hulsbeek moest trekken, gaat de eerste week van oktober niet door. De reden: angst voor een wegzakkende tribune. 

Oldenzaal e.o.