Volledig scherm
Debby Kok en Liesbeth van Hoorik voeden twee 6 weken oude kittens. © Annina Romita

95% van de katjes in het asiel van Oldenzaal worden niet opgehaald

OLDENZAAL - Bijna alle katten uit het dierenopvangcentrum hebben vroeger een baasje gehad. Of ze zelf zijn weggelopen of dat ze zijn achtergelaten, is voor de medewerkers van het dierenasiel onbekend. Maar verbazingwekkend vinden ze dat de katten in 95 procent van de gevallen niet meer door hun baasje wordt opgehaald.

Het merendeel van de katten houdt ervan geknuffeld te worden. „Ze moeten wel bij mensen hebben gewoond”, zegt verzorgster Debby Kok. „Maar ze zijn nooit gechipt, zo kunnen we niet meer achterhalen waar ze vandaan komen. Ik zet iedere kat wel op een website met vermiste katten.” Daar krijgt het asiel maar weinig reacties op. Van de katten die binnenkomen gaat maar 5 procent terug naar de eigenaar.

Vrijwilligers gezocht
Het dierenasiel draait voornamelijk op vrijwilligers en stagiaires. Voor het weekend zijn Kok en Van Hoorik nog op zoek naar vrijwilligers. „Maar wel serieuze mensen”, zegt Kok nadrukkelijk. „Vaak geven mensen zich op die dan na een dag niet meer terugkomen terwijl je wel rekening met ze houdt.
Meer info: docoldenzaal.nl

Oldenzaal e.o.