Volledig scherm
Het aangepaste plan voor de Villa Rozenhof gaat uit van nieuwbouw aan de zijde van de Haerstraat. © Carlo ter Ellen

Aangepast plan voor Villa Rozenhof in Oldenzaal met hoogbouw aan Haerstraat

OLDENZAAL - Yvonne Verdonkschot presenteert dinsdag 5 juli vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis een ‘aangepaste plan’ voor de realisatie van een woonzorgvoorziening op het terrein van de Villa Rozenhof. Wat vooral opvalt: de veelbesproken nieuwbouw (drie verdiepingen) is nu aan de zijde van de Haerstraat gepland.


Verdonkschot probeert al jaren de handen op elkaar te krijgen voor het plan Rozenhof. In de raadzaal maar ook bij de buurtbewoners. Door de massaliteit van de voorgaande plannen kwam die steun er niet. Nadat de raad in maart nog een tweede bezwaarschrift van Verdonkschot had verworpen, ligt er nu dus een nieuw plan. In een mail aan de buurtbewoners meldt Verdonkschot dat de herontwikkeling heeft plaatsgevonden op basis van ‘concreet ruimtelijke uitgangspunten’, eerder al vastgesteld door de raad.

In het structuurontwerp dat IAA Architecten voor Verdonkschot maakte, wordt gemeld dat de footprint van de nieuwbouw (de omtrek op maailveldniveau) aanzienlijk is verkleind: van circa 900 m2 naar bijna 560 m2. Nog altid is er sprake van 39 (woon-) zorgeenheden. Een aantal dat kan worden uitgesplitst in negentien woonzorgappartementen, vijf hospice-, tien herstel- en vijf revalidatieplaatsen. De ondergrondse parkeergarage biedt plek aan 25 auto’s. De hoofdingang tot het complex is gesitueerd aan de zijde van de Prins Bernardstraat.
Buurtbewoner René Frieswijk is verbaasd over dit plan dat volgens hem ‘zo maar uit de lucht komt vallen’. Hij vermoedt dat de nieuwbouw zeker niet juichend zal worden onthaald door de bewoners van de Haerstraat. „Daar gaat hun zon!”

Oldenzaal e.o.