Volledig scherm
Ouders van de Drie-eenheid helpen een handje mee bij het schminken van hun kinderen voor de afscheidsmusical. © Robin Hilberink

Afscheidsmusical groepen 8 in stadstheater Oldenzaal

OLDENZAAL - Stadstheater De Bond is deze dagen het domein van de groepen 8 van de lokale basisscholen. Zij voeren er hun afscheidsmusical op. De leerlingen van de Drie-eenheid doen dat onder het motto 'Alles overboord!'.


Opperste concentratie in de coulissen van De Bond. Gespannen staan de leerlingen uit groep 8C van de basisschool Drie-eenheid maandagmorgen naar hun klasgenoten te kijken die op dat moment in de schijnwerpers staan. Als er al wat wordt gezegd, gebeurt dat op een fluistertoon die op de bühne niet te horen is. Aanmerkelijk hectischer is het in de kleedkamers, waar de jonge acteurs en actrices zich voorbereiden op hun voorstelling. Ageeth van Gils en Brenda Tigcheler, beiden kapsters, zorgen ervoor dat iedereen met de juiste coupe het podium opgaat. „Ben jij mevrouw Flederus, die met die opgestoken haren?”

Compliment
Na afloop krijgt de klas buiten ook een compliment van leerkracht Hans Hazewinkel. „Jullie krijgen een complimentje van de man van de techniek; dit was de mooiste voorstelling die hij had gezien.” Supertrots is Hazewinkel op zijn cast. „Zeventig pagina’s tekst en negen liedjes en dansjes, we hebben er drie maanden over gedaan om het er allemaal in te krijgen. Zo’n musical is met het schoolkamp het absolute hoogtepunt van het schoolseizoen.”

Anita Wigger, leerkracht van 8B, vertelt dat elk van de groepen 8 twee uitvoeringen verzorgt. „We kopen onze musical altijd in bij Spotlights Musical Productions. In januari lezen we voor het eerst de teksten en de liedjes. In april laten we de kinderen kennismaken met het verhaal. Ze mogen kijken welke rollen ze leuk vinden. Iedereen mag zich voor twee rollen inschrijven. Bij de audities beslissen wij wie welke rol krijgt. Dat is misschien wel het moeilijkste deel van groep 8”, bekent Wigger, „het verdelen van de rollen voor de afscheidsmusical en zorgen dat iedereen tevreden is.”
„We houden de kinderen altijd voor dat ze moeten proberen om zich hun rol eigen te maken. Je moet er zelf wat van maken. Wat je ziet is dat de kinderen vaak wel in hun rol groeien; het is een proces. Twee weken geleden zag je een klein dipje. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt”, voorspelt de Lutter leerkracht.

Volledig scherm
Volop zang en dans tijdens de afscheidsmusical van de groepen 8 van de Drie-eenheid in De Bond. © Robin Hilberink

Oldenzaal e.o.