Angeline Beene, Ingrid Hassing, Barry Schopman (Markt 19), Rita Linderhof en Maaike Wubbels (vlnr) organisaren samen het Doare Mutsen Spektakel dat donderdag 20 februari in Markt 19 wordt gehouden.
Volledig scherm
Angeline Beene, Ingrid Hassing, Barry Schopman (Markt 19), Rita Linderhof en Maaike Wubbels (vlnr) organisaren samen het Doare Mutsen Spektakel dat donderdag 20 februari in Markt 19 wordt gehouden. © Robin Hilberink

Alleen vrouwen zijn welkom op nieuwe carnavalsavond in Oldenzaal

OLDENZAAL - Terug van weggeweest: een carnavalsavond in de Boeskoolstad alleen toegankelijk voor vrouwen. Op 20 februari is Markt 19 aan de Groote Markt vanaf 20.00 uur het decor voor het eerste Doare Mutsen Spektakel. 

Aan tafel zitten Ingrid Hassing, Angeline Beene, Rita Linderhof en Maaike Wubbels. Samen met Barry Schopman, bedrijfsleider van Markt 19 en Down Town, namen zij het initiatief voor dit nieuwe feestje op de Oldenzaalse carnavalskalender. 

Voor de duidelijkheid: het idee was al geboren voor de huidige discussie over de rol van vrouwen binnen carnavalsvereniging De Kadolstermennekes. Jaren geleden organiseerden de zogeheten Boeskoolwitjes op de donderdag voor de Dree Dolle Dagen zo’n avond in hotel Het Landhuis. Uiteindelijk bloedde dat initiatief dood.

Kletsen

„We zaten er hier in café over te kletsen. Waarom hebben we in Oldenzaal niet meer zo’n feest, terwijl het in Losser ook prima kan? Toen hebben we Barry erbij gesleept en die was gelijk positief”, vertelt Hassing. Schopman: „We zijn altijd in voor nieuwe en leuke dingen. Dit kwam precies op het goede moment. We vieren wel carnaval maar op donderdag gebeurt er hier niet zo veel. Dit paste precies in het plaatje.”

Mooie muts

De dames van het vriendenclubje Doare Mutsen benadrukken dat het een échte damesavond moet worden. „Dit is speciaal. Als we er mannen bij vragen, wordt het toch minder speciaal.” De enige mannen die avond zijn de medewerkers van Markt 19. Ook zij worden van een mooie muts voorzien. „Vroeger ging het om de mooiste muts, nu gaat het ons om de doarste muts. Zowel voor eenlingen als voor groepen is er een leuk prijsje. Welke artiesten en dj er komen, blijft een verrassing. Dit moet een traditie worden. Het zal een uitdaging worden om het elk jaar spannend te houden.”

Kaarten kosten tien euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar bij Markt 19 en Ietsjepietsje Anders aan de Bisschopstraat.    

Oldenzaal e.o.