Ouderverstoting, een dilemma zonder uitzicht op een oplossing. Vaders voelen zich geblokkeerd, moeders zetten hun kroost tegen de andere ouder op.
Volledig scherm
PREMIUM
Ouderverstoting, een dilemma zonder uitzicht op een oplossing. Vaders voelen zich geblokkeerd, moeders zetten hun kroost tegen de andere ouder op. © Illustratie Gezienus Bruining

Als de kinderen je niet meer willen zien: ‘Maar diep van binnen houden ze van me’

Als Ivo Vrijkotte zijn kinderen opzoekt, dan worden ze bang. Willen ze vluchten, ver bij hem vandaan. Hoe heeft dat zo ver kunnen komen? Kinderen haten hun ouders toch niet? Een verhaal over een Oldenzaalse vader, die alles doet om zijn jongens van 13 en 11 jaar te kunnen zien, ook al willen instanties en hun moeder dat niet. „Diep van binnen houden ze van me.” 

  1. Nazi-sympathisanten plaatsen zwarte kruizen bij plaatsnaamborden in Twente, racistische leuzen op muur in Overdinkel
    PREMIUM

    Na­zi-sympathi­san­ten plaatsen zwarte kruizen bij plaatsnaam­bor­den in Twente, racisti­sche leuzen op muur in Overdinkel

    ENSCHEDE - Extreem-rechtse activisten hebben in de nacht van maandag op dinsdag zwart geschilderde houten kruizen geplaatst bij toegangsborden van Losser, Oldenzaal, Glane en Enschede en bij de grensovergang A35. Daarop staan teksten als ‘Voor onze soldatenburgers’ en ‘Verkracht door vreemden’. In Overdinkel werd een muur beklad met een hakenkruis en racistische teksten.

Oldenzaal e.o.