Jan Aman en zijn vrouw Marieke voor de Amanshoeve in Agelo.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Aman en zijn vrouw Marieke voor de Amanshoeve in Agelo. © Emiel Muijderman

Amanshoeve komt naar Oldenzaal: zelfstandig wonen, maar alle hulp dichtbij

OLDENZAAL - Na Manderveen en Agelo krijgt De Amanshoeve nu ook een locatie in Oldenzaal. Het particuliere verpleeghuis komt in het voormalige zorggebouw De Eik. 

„Zie je die mensen daar lekker in het groen wandelen? Dat is toch heerlijk, waar vind je dat nog?” Jan Aman staat voor het raam van de De Amanshoeve in Agelo. De vestiging ligt tussen Rossum en Ootmarsum en biedt op kleine schaal zorg voor kwetsbare ouderen. De opening van de eerste vestiging in Manderveen is alweer acht jaar geleden. Na de tweede locatie in Agelo is nu Oldenzaal aan de beurt. In april nemen de eerste bewoners er hun intrek. 

  1. Geen streep dóór 2020, maar een vette streep erónder!
    PREMIUM
    COLUMN

    Geen streep dóór 2020, maar een vette streep erónder!

    2020. Door Oldenzaal uitgeroepen tot jubeljaar, wordt het jaar van de streep. Een streep door zo’n beetje alles. Iemand zei het me deze week in het onderdelenhuis waar ik was voor een minuscuul batterijtje voor mijn autosleutel. Achter een rood-wit lint uiteraard, en een scherm van landbouwplastic. Hij, bekend ondernemer en carnavalist, stond minimaal anderhalve meter achter me en zei: ‘2020? Zet daar maar een streep door!’

Oldenzaal e.o.