Volledig scherm
Ad Luttikhuis met dochter Nikki en op de achtergrond de vrijiwilligers die het toernooi mogelijk maken © Reinier van Willigen

Ambitieuze tennistoppers mikken op punten in Oldenzaal

OLDENZAAL - Tennistoernooi van Ready opstapje voor aanstaande wereldtoppers. Bezetting sterker dan voorgaande jaren.

Geoffrey Blancaneaux was vorig jaar bij het Future tennistoernooi van Ready nog gewoon ‘een Fransman’ die doordrong tot de kwartfinale. Volgende week komt hij weer naar het Kalheupinkpark. Dit keer als een man met internationale faam. In mei won hij het juniorentoernooi van Roland Garros en bereikte hij de kwartfinale van Wimbledon.
„We zijn vanzelfsprekend heel blij met zijn komst. Van ons toernooi reist hij door naar de US Open in New York. Zijn komst zegt wel iets over de naam en faam die we in korte tijd hebben opgebouwd”, zegt organisator Ad Luttikhuis vol trots.

Internationaal
Het toernooi van Ready is de laatste maanden door steeds meer spelers met internationale ambities aangekruist. Dat heeft mede te maken met het besluit van de ITF om een streep te halen door alle Future toernooien in Turkije. Luttikhuis: „En daar hebben ze elke maand wel ergens zo’n toernooi. Dat gat proberen spelers nu op te vullen. Dat maakt dat wij nu een stuk interessanter zijn geworden.”

Ranking
Voor het grote geld hoeven spelers niet naar Oldenzaal te komen. Zowel in het heren- als damesenkelspel krijgt de winnaar 1600 dollar. „Daar houd je weinig aan over. Vooral niet als je met de coach komt. Hotelkosten moeten ze ook zelf betalen. Wij zorgen voor het vervoer van de hotels naar de baan”, weet Luttikhuis. „Maar het gros komt ook niet voor het geld. Zij komen hier voor rankingpunten.”

De voormalige nummer zeven van de wereld Patty Schnyder, vorig jaar nog trekpleister, komt dit keer niet naar Oldenzaal. Zij staat weer bij de eerste 300 van de wereld en doet mee aan hoger genoteerde toernooien.

Oldenzaal e.o.