Volledig scherm
© Annina Romita

Andrea (46) uit Oldenzaal loopt halve marathon over Chinese Muur

OLDENZAAL - De Oldenzaalse Andrea Schot (46) reist af naar China voor een sportieve uitdaging voor Kika. Op 19 mei is het tijd voor een halve marathon over de steile trappen van een van de meest iconische bouwwerken ter wereld: de Chinese Muur.

Kika gaat Andrea aan het hart. „In mijn kring zijn er gelukkig geen kinderen met kanker. Ik heb dus geen nare ervaringen met deze verschrikkelijke ziekte, maar ik wil anderen wel helpen”, vertelt ze. De twintig deelnemers lopen op 19 mei de Great Wall Marathon van Kika over een gerenoveerd deel van de Chinese Muur, die in totaal 6400 kilometer lang is. 

Sponsorgeld

In september begon Andrea met de inzameling van het sponsorgeld voor de stichting voor kinderen met kanker. Ze verkocht appelmoes, kerstbomen en oliebollen, stond met haar collecte op verschillende evenementen en organiseerde acties. Het minimale sponsorbedrag van 7500 euro voor deelname aan de Great Wall Marathon lag er binnen drie maanden. „Inmiddels heb ik het bedrag verhoogd naar 15.000 euro”, zegt de intensive care verpleegkundige bij het MST Enschede .

Sponsor

De teller staat inmiddels op 10.362 euro. Via de pagina van Run For Kika is precies te zien hoeveel sponsorgeld de Oldenzaalse tot nu toe bij elkaar heeft gekregen. 

Oldenzaal e.o.