Volledig scherm
Anique Bossink bij haar raamkunstwerk bij bakkerij van Benthem in Oldenzaal. © Reinier van Willigen

Anique (34) uit Rossum maakt WinterWonderland op etalageruiten

OLDENZAAL/ROSSUM - Het doek laat ze even voor wat het is, glas is voor nu - de donkere dagen voor kerst - de ondergrond voor Anique Bossink uit Rossum. Oftewel: WinterWonderland op een etalageruit.

De stippen op haar hand verraden het: wit is vooral de kleur waar ze deze maand mee werkt. Anique Bossink (34), we kennen haar van haar schilderijen, van haar workshops, maar nu vooral van de glaskunst. Want kunst, dat is het. Ze benadrukt het zelf nog maar eens. Want nee, ze gaat niet met een mal op pad. Ze bedenkt thuis in Rossum niet wat ze later die dag op de etalageruit van bakkerij Van Benthem in Zuid-Berghuizen tekent.  „Ik laat het afhangen van de sfeer, van de mensen die er komen, laat mijn creativiteit ter plekke de vrije loop. 

Dromen

Het is niet voor het eerst dat ze in aanraking komt met glaskunst. „Maar wat ik doe is nu echt booming business geworden. Ik zit helemaal vol tot het einde van dit jaar, een paar gaatjes nog en dat is het. Ik geniet ervan, volgend jaar wil ik het nog veel meer gaan uitbreiden”, zegt Anique Bossink. De grens over, Duitsland in en misschien wel meer. „Lijkt me gaaf om een groot merk te gaan doen...” Wie haar hoort praten, denkt meteen dat dromen geen bedrog hoeven te zijn. Wat ze in de kop heeft, krijg je er zo niet uit. De uitspraak 'Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal', stond drie jaar geleden in deze krant. Boven een openhartig interview met haar.

Van alle (kunst)markten thuis

Raamkunst dus. Ruiten voorzien van fraaie kunst, tekeningen gemaakt met vloeibaar krijt. „Kunst”, zegt ze, „is het vertellen van een verhaal. In een boek, op een doek of op een raam, dat maakt niet uit. Ik ben geen kunstenares die je in één hokje kunt stoppen, ik wil meer. Als ik thuis bezig ben met een schilderij, zit ik alleen voor het doek. Maar soms vind ik het ook heerlijk om onder de mensen te zijn, mensen te laten reageren op wat ik doe.  Die verbinding mis ik soms als ik alleen bezig ben. Als ik mijn werk doe, komen mensen langs en maken een babbeltje. In de Wilmersberg, in een restaurant, maar ook bij de banketbakker.”

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (68%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (11%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1972 stemmen