Volledig scherm
© Alphons Weierink

Archeologen op zoek naar oude stadsmuur van Oldenzaal

OLDENZAAL - Archeologen zijn sinds maandagmorgen aan het werk in de Vestingstraat bij winkelcentrum In den Vijfhoek. Ze zijn op zoek naar restanten van de oude Oldenzaalse stadsmuur.

Die moet daar ergens hebben gestaan. Om erachter komen waar precies werd een diepe proefsleuf gegraven. De archeologen Hans oude Rengerink en Thomas Spitzers van Laagland Archeologie en Jan Wiggers van de Archeologische Club Oldenzaal troffen wel restanten van een oude muur met Bentheimer zandstenen erbij maar het ging niet om de stadsmuur. De gemetselde muur bleek een restant te zijn van een oude, afgebroken woning waarvan er vele op die plek stonden.
Stadsgracht
Ook van de oude stadsgracht was geen spoor te vinden. Waarschijnlijk zullen de archeologen daartoe dieper moeten graven. Dat gebeurt de komende weken. Er worden dan nog meer proefsleuven gegraven. Dit gebeurt allemaal in het kader van een verplicht archeologisch vooronderzoek vooruitlopend op een ingrijpende reconstructie van het huidige parkeerterrein daar in het najaar.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Oldenzaal e.o.

poll

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

Gemeente Oldenzaal zet streep door eigen nieuwjaarsreceptie

  • Hadden ze veel eerder moeten doen, is toch een incrowd-feestje (77%)
  • Eeuwig zonde, hoorde toch een beetje bij het begin van het nieuwe jaar (7%)
  • Mooie kans voor lokale ondernemers om een alternatieve receptie te organiseren (16%)
469 stemmen