Volledig scherm

Architect Ard de Vries wint prijs voor debuutontwerp villa in Ootmarsum

OOTMARSUM / AGELO – Ard de Vries won afgelopen weekend de Abe Bonnema Prijs voor zijn debuutontwerp: Villa Valkenberg op de Ageler Es bij Ootmarsum.

Ard de Vries, architect van Villa Valkenberg bij Ootmarsum, komt zelf uit de Beemster. De opdracht in Twente was zijn eerste als zelfstandig architect.

Ruim een jaar later is het huis nu gereed. Het kreeg lovende kritieken in vakbladen, en nu opeens is er de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten, ingesteld door en vernoemd naar een van de bekendste architecten van Nederland. Aan de prijs zit een bedrag van 20.000 euro verbonden bedoeld als stimulans om verder te gaan. De jury noemt Villa Valkenberg een van de meest bijzondere huizen van de afgelopen jaren en een voorbeeld voor toekomstige generaties.

Uitdaging
Nieuwe opdrachten hebben zich inmiddels aangediend. De Vries realiseert zich dat hij met Villa Valkenberg de lat hoog heeft gelegd. "De uitdaging is groot, ik weet het. Gelukkig weet ik nu hoe een huis moet worden opgebouwd. Als ze me het vragen, zeg ik: ga naar Ootmarsum, daar kijk je mij echt in de ziel."

Oldenzaal e.o.