Volledig scherm
De beste jongerenkeet van Nederland wint een exclusief optreden van de formatie Mooi Wark. © Christian van der Meij

Beste jongerenkeet wint optreden van Mooi Wark

OLDENZAAL - De jongerenketen in Noordoost-Twente kunnen weer aan de bak. Vanaf nu kunnen ze zich aanmelden voor de uitverkiezing van de beste jongerenkeet van Nederland. Voor de beste keet lonkt een optreden van de boerenrockformatie Mooi Wark.

Vorig jaar scoorden de vaste bezoekers van ’t Veermenneke bij deze jaarlijkse wedstrijd. Deze keet aan de Gunnerstraat in Weerselo werd uitgeroepen tot beste keet 2015 van de gemeente Dinkelland. Vooral de wijze waarop deze keet invulling gaf aan het aloude begrip noaberschap werd hoog gewaardeerd door de jury.

De wedstrijd wordt nu voor het zevende achtereenvolgende jaar georganiseerd door Plattelandsjongeren.nl, een organisatie die zich inzet voor de leefbaarheid op het platteland. Vooral ook om tegenwicht te bieden aan de vele negatieve verhalen over jongerenketen in de media.
Aanmelding voor ‘De Beste Keet van Nederland 2016’ is mogelijk via de website www.keetkeur.nl. Via een profiel kunnen de deelnemers laten zien hoe goed zij hun keet hebben georganiseerd. Op het gebied van veiligheid, maar ook waar het gaat om alcoholbeleid en uitstraling. De deelnemers volgen ook een workshop, verzorgd door een deskundig keetadviseur, die op de zeven Keetkeurthema’s ingaat. Aan de hand van interactieve opdrachten en een scoresysteem wordt elke keet beoordeeld.
Op 1 december worden de drie beste jongerenketen van Nederland bekendgemaakt.

  1. Oldenzaalse theaterspektakel 
‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    Oldenzaalse the­a­ter­spek­ta­kel ‘He’k Wat Van Oe An’ naar volgend jaar

    OLDENZAAL - De verwachtingen waren hoog, de spanning begon te snijden. Maar de acteurs en actrices die zaterdagochtend dachten dat ze voor de zoveelste repetitie naar Oldenzaal waren gekomen, reageerden verbaasd en geschokt op de mededeling die ze kregen. ‘He’k Wat Van Oe An’, de theatervoorstelling die vier keer 600 mensen naar de openlucht van het Hulsbeek moest trekken, gaat de eerste week van oktober niet door. De reden: angst voor een wegzakkende tribune. 

Oldenzaal e.o.