Volledig scherm
Het lijkt erop dat de ondergrondse afvalcontainer die gepland was aan de kop van de Bentinckstraat, voor de woning van Giny Moek, een andere plek krijgt. © Emiel Muijderman

Betere locatie gezocht voor afvalcontainer in Oldenzaal

OLDENZAAL - De kans is groot dat de ondergrondse afvalcontainer die gepland was aan de kop van de Bentinckstraat naar een andere locatie wordt verplaatst. Het gat voor de woning van Giny Moek is inmiddels dichtgegooid. Het streven nu is een plek te vinden die geen overlast met zich meebrengt voor omwonenden.

Zelf gaat Giny Moek er vanuit dat de komst van een restafvalcontainer voor haar huis aan de Bentinckstraat nu definitief van de baan is. Ruim een maand geleden ging de Oldenzaalse ’s morgens vroeg in een kuil voor haar woning zitten. Een protestactie tegen het voornemen van de gemeente en Twente Milieu om, recht voor haar woonkamerraam, een ondergrondse afvalcontainer te plaatsen.

Navraag
Navraag bij de gemeente wijst uit, dat nog niet geheel zeker is of de container (bedoeld voor bewoners van de naastliggende Hooiland-flat) ergens anders komt. „In principe gaan we op zoek naar een andere locatie”, meldt een woordvoerder van de gemeente.

„Maar dat is wel lastig. Je hebt te maken met allerlei kabels en leidingen in de grond en de container moet dicht bij het Hooiland komen te staan. De bewoners moeten niet ver hoeven te lopen met hun afval. Binnenkort gaan we met hen in gesprek. Het gat is al wel dichtgemaakt. Binnen een maand moet er meer zekerheid zijn. In theorie is het echter mogelijk dat we toch weer bij deze plek uitkomen.”

Oldenzaal e.o.