Volledig scherm
Foto Rob Rouwers

Bijzondere expositie Paul Eertman in Oldenzaal

OLDENZAAL - Absurd realisme; zo noemt de Ootmarsumse kunstenaar Paul Eertman zijn stijl van werken. Wie wil weten hoe dat er uitziet, kan sinds dit weekeinde terecht op een expositie van zijn werk in Oldenzaal.

In het onderkomen van het Oldenzaalse Kunstenaars Collectief, O-Art aan de Jacob Catsstraat, is een groot aantal van zijn schilderijen te zien. De expositie werd zaterdagmiddag geopend door de Oldenzaalse cultuurwethouder Trees Vloothuis. Dat gebeurde in het bijzijn van onder anderen Sophie Mellema van de expositie-commissie van O-Art.Zij zei blij te zijn met de tentoonstelling van het expressieve en kleurrijke werk van Eertman.

Bijzonder Dat was ook de mening van wethouder Vloothuis. Zij was erg onder de indruk van de stijl van schilderen van de geboren Denekamper. "Paul Eertman", zo sprak zij, "is een zeer getalenteerd kunstenaar en in zijn werk laat hij vooral zijn gevoel spreken.En dat levert bijzonder werk op." Het menselijk leven en de natuur zijn twee belangrijke inspiratiebronnen voor de schilder.Eertman schildert op acryl en zijn schilderen worden gekenmerkt door krachtige lijnen en sterke kleuren. Toegankelijkheid Paul Eertman sprak de hoop uit dat hij met deze expositie de toegankelijkheid van zijn werk kan vergroten. Behalve schilderijen exposeert de Ootmarsummer ook foto's uit zijn grote collectie. Dat doet hij voor het eerst. Ook in zijn foto's komt zijn kunstzinnige kijk op de dingen tot uitdrukking. De expositie loopt tot eind februari. Belangstellenden kunnen aan de Jacob Catsstraat 2 terecht tijdens kantooruren en op de maandag- en donderdagavond van 19.00 tot 22.00 uur. www.eertman.com

Oldenzaal e.o.