Volledig scherm
Maud (op de voorgrond) en Lotte doorlopen de nieuwe bobbelbaan © Frans Nikkels

Bobbelbaan in Oldenzaal: nieuwe manier van kleutersport

OLDENZAAL - "Yes”, klinkt het uit de monden van de kleuters van katholieke daltonschool de Bongerd die nu aan de bobbelbaan mogen beginnen. Snel beginnen ze aan het parcours vol op- en afstapjes, matten, loopplanken, hordes en een trampoline. Zo ook Maud, die zonder aarzeling op haar zij van de helling glijdt. Lotte is de volgende de helling trotseert. Zij gaat er met een koprol vanaf.

“Dat is nu juist het mooie aan deze nieuwe manier van schoolgymnastiek”, legt sportcoördinator Marijke Egbers uit. “Kinderen mogen zelf bepalen hoe ze een hindernis nemen. Kijk bijvoorbeeld naar die kast, een hoge hindernis. Sommigen schuiven er met hun buik overheen, anderen kruipen of lopen naar de andere kant. En durven ze een hindernis niet, dan mogen ze er gewoon omheen lopen.”

Zit niet in ieders DNA
“Sport op de basisschool was altijd erg prestatiegericht. Je moest iets doen op een bepaalde manier, en lukte dat niet dan kreeg je een slecht cijfer,” zegt Egbers afkeurend. “Dat moest anders. Sommige kinderen zijn goed in sport, anderen hebben het gewoon niet in zich. Het zit niet in hun DNA.”

Oldenzaal e.o.

poll

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

Bibliotheken moeten ook in de kleinere kernen behouden worden

  • Nee, online boeken lenen is veel makkelijker en goedkoper (0%)
  • Ja, maar dan moet het dorp daar wel zelf voor zorgen (57%)
  • De bibliotheek op school voor de jeugd is voldoende (43%)
7 stemmen