Volledig scherm
Alice ten Dam, Wim Olde Kalter, Ria Nijhof, Felix Nijland en Jan Hofsteenge (vlnr.), samen het bestuur van Kansrijk Berghuizen, willen ertoe bijdragen dat de Berghuizenaren de vele kansen pakken die hun wijk biedt. © Carlo ter Ellen DTCT

Boerderij Stakenboer huiskamer van wijk Zuid-Berghuizen

OLDENZAAL - Boerderij Stakenboer in Zuid-Berghuizen krijgt eind deze maand en nieuwe eigenaar. WBO Wonen verkoopt het gebouw aan de gemeente, die het direct doorverkoopt aan Winkelcentrum Zuid-Berghuizen BV. De exploitatie komt in handen van Impuls, dat van Stakenboer een ontmoetingsruimte voor de wijk wil maken.

Voor de drie ondernemers Ben Velthuis, Herman Snijders en Ignace Nieuwenhuis is dit niet de eerste maatschappelijke aankoop in hun wijk. Het verhaal van hun BV begon ooit met de revitalisatie en later aankoop van panden in het winkelcentrum. Zeven jaar geleden kwam daar het voormalige schoolgebouw aan de Havikstraat bij, dat een nieuwe functie kreeg als gezondheidscentrum. Boerderij Stakenboer is volgens Velthuis de 'meest maatschappelijke' aankoop van de BV.  „Hiermee kunnen we onze maatschappelijke betrokkenheid duiden. Impuls zal ook zeker niet worden afgeknepen.”

Versterkt

Als directeur/bestuurder van de WBO is ook Dick Mol tevreden met de nieuwe eigenaar en exploitant van de boerderij Stakenboer. Het gebouw was voor de WBO een 'oneigenlijke activiteit'. Met Impuls als exploitant, schat hij in, behoudt het gebouw niet alleen zijn functie maar kan deze zelfs versterkt worden.

Kwaliteiten

Als secretaris van de nieuwe Stichting Kansrijk Berghuizen is Felix Nijland in zijn nopjes met deze ontwikkeling in de wijk. „Berghuizen moet in heel Oldenzaal gaan leven als een mooie en prachtige wijk. We zijn niet meer die wijk 'achter het spoor'. Berghuizen is een geïntegreerde stadswijk met heel veel kwaliteiten. Ook van iemand als Alice ten Dam van Impuls horen we dat Berghuizen veel kracht uitstraalt. We zijn echte Berghuizenaren, als het moet gebeuren dan gebeurt dat ook”

 1. Grenspost
  PREMIUM
  COLUMN

  Grenspost

  Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

 • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (69%)
 • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (9%)
 • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (23%)
1245 stemmen