Volledig scherm

'Boeskool' in Oldenzaal zit aan maximum met 10 podia

OLDENZAAL - De Boeskool is lös in Oldenzaal zit er weer op. Een succesvolle editie met voor het eerst tien podia door de hele stad. En dat is volgens het bestuur van het feest ook het maximum.

Voorzitter Wim Lasonder verklaart maandag in De Twentsche Courant Tubantia dat het feest nu nog te behappen is, maar nog groter groeien is voor een stad als Oldenzaal amper te doen.

Meer dan 160.000 bezoekers
Wel kunnen her en der nog nieuwe accenten worden gelegd. De editie van 2016 kenmerkte zich door het uitstekende weer, waardoor tussen de 160.000 en 180.000 bezoekers afkwamen op het zomerfeest. Zondag werd de Boeskool sportief afgesloten met de Boeskoolloop en de wielerronde van Oldenzaal.

Volledig scherm
  1. Carmellocatie Potskamp in Oldenzaal wordt duurzame proeftuin

    Carmellocatie Potskamp in Oldenzaal wordt duurzame proeftuin

    OLDENZAAL - Hans Meinders meldt zich altijd al met veel plezier op school, maar een zonnige oktoberdag als maandag maakt dat de adjunct-directeur van de locatie Potskampstraat echt fluitend naar binnenstapt. Een scherm in de hal maakt duidelijk dat er om drie uur ’s middags al 571 kilowatt aan stroom is opgewekt. Verantwoordelijk daarvoor zijn de zonnepanelen die dit voorjaar op het dak van de Carmelschool werden geplaatst. 

Oldenzaal e.o.