Boeskoolmenneke terug op oude stek in Oldenzaal

VideoOLDENZAAL - Terug van weggeweest. Na een maandje van afwezigheid staat het Boeskoolmenneke weer aan de Spoorstraat. Donderdagmiddag werd de creatie van Jan Kip teruggeplaatst op de vertrouwde maar ook vernieuwde standplaats. 

Nadat het beeldje begin oktober was meegenomen naar de gemeentewerf, werd de plek onder handen genomen door medewerkers van het gemeentelijke team Buitenbeheer. In de nieuwe bestrating rondom de sokkel is het wapen van de gemeente Oldenzaal te zien. Als extraatje is ook voor verlichting gezorgd die het boegbeeld van de Boeskoolstad ’s avonds in de schijnwerpers zet.

Initiatief

Met Fons Lemmink en Herman Grunder, de Oldenzalers die het initiatief namen om de plek van het Boeskoolmenneke een betere uitstraling te geven, waren burgemeester Theo Schouten en cultuurwethouder Alida Renkema donderdagmiddag  aanwezig bij de terugkeer van het kunstwerk.

Onder het genot van een echte Boeskoolbitter werd een toast uitgebracht op het resultaat. De suggestie om het beeld te verplaatsen naar de rotonde, de plek waar het ooit ook stond, is niet overgenomen door het college. Zo’n verplaatsing zou de verkeersveiligheid niet ten goede komen.

Volledig scherm
Het Boeskoolmenneke is weer terug aan de Spoorstraat. Dankzij een initiatief van Herman Grunder (rechts) en Fons Lemmink is de bestrating rondom de sokkel vernieuwd en wordt het beeld wordt ’s avonds verlicht. © Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink

Oldenzaal e.o.