Volledig scherm
PREMIUM
Ate Jeeninga en Jacqueline Noltes in een van de behandelkamers van de Oldenzaalse spoedpost. © Reinier van Willigen


Directeur over eventuele sluiting spoedpost Oldenzaal: ‘Ook ik heb er slapeloze nachten van’

OLDENZAAL - De eventuele sluiting van de spoedpost in Oldenzaal heeft de afgelopen week geleid tot veel commotie. Zelfs de landelijke politiek bemoeide zich er mee. Binnen de muren van de spoedpost is op een doorsnee zaterdagochtend weinig te merken van alle ophef. 

De telefoon rinkelt herhaaldelijk. Aan de balie melden zich patiënten om vervolgens plaats te nemen in de wachtkamer. De serene rust binnen de muren van de spoedpost staat in schril contrast met de ophef afgelopen week over de mogelijke sluiting van de spoedpost. Met geen woord reppen de patiënten over het feit dat zij mogelijk in de toekomst moeten uitwijken naar de spoedposten in Hengelo of Enschede. Ook de afgelopen week niet, weet Karen Heerink, die als triagist het eerste telefonische aanspreekpunt vormt voor mensen. Er is ook nog geen definitief besluit genomen. Dat gebeurt op 10 oktober in een vergadering van de raad van afgevaardigden (huisartsen) van Spoedzorg Huisartsen Twente (SHT). Op basis van een meerderheid van stemmen wordt besloten welke kant het op gaat met de spoedpost.

 1. Grenspost
  PREMIUM
  COLUMN

  Grenspost

  Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

 • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (69%)
 • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
 • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (23%)
1270 stemmen