Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Brand verwoest broodjesfabriek Pré Pain

OLDENZAAL - De enorme brand die het Oldenzaalse broodbedrijf Pré Pain dinsdagmiddag grotendeels in de as legde, heeft grote gevolgen. Het is allerminst zeker of de productie van de afbakbroodjes en stokbroden in Oldenzaal de komende maanden wel kan doorgaan.

De brand brak rond half één uit, vermoedelijk in een koelvriesinstallatie. De brandweer gaf om zeven uur dinsdagavond het sein brand meester.

Minstens één productiehal verloren

Erik ten Veldhuis, commercieel-directeur bij Pré Pain, zei dinsdagavond de gevolgen van de brand nog niet te kunnen overzien. „We zijn nog in afwachting van het rapport van de brandweer. Er kan in elk geval één productiehal als verloren worden beschouwd”, weet Ten Veldhuis. Die hal is onlangs gerealiseerd en de laatste productielijn in dit deel van het complex is drie maanden geleden opgestart. „We moeten nog kijken welke schade de brand heeft aangericht.”

Het directieteam is dinsdagavond begonnen met het informeren van personeelsleden en zakenrelaties over de stand van zaken. Vanuit alle hoeken komen steunbetuigingen.

Ultramoderne fabriek

Wanneer Pré Pain begint met de wederopbouw van de verloren ruimte weet Ten Veldhuis niet. „Daar zal een tijdje overheen gaan. De komende twee weken zullen we ons daarover beraden.”

Mededirecteur Alex Fleurbaaij laat weten dat er een team wordt samengesteld dat gaat bekijken hoe het nu verder moet. De brand ontwikkelde zich razendsnel tot een zeer grote industriebrand. Persoonlijke ongelukken hebben zich daarbij niet voorgedaan. Pré Pain investeerde de afgelopen jaren miljoenen euro’s in de bouw van de ultramoderne fabriek.

In De Twentsche Courant Tubantia van woensdag een grote reportage over de brand

Bekijk ook de slideshow met foto's van de brand

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (70%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (10%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (20%)
726 stemmen