Volledig scherm
Tijdens een goedbezochte interactieve ouderavond van De Leemstee werd de ouders meer verteld over het aanbod van het PBS-programma. © Breedwijs

Breedwijs kiest voor positieve aanpak in Berghuizen

OLDENZAAL - Breedwijs Zuid Berghuizen gaat aan de slag met Positive Behaviour Support (PBS). Deze opvoedingsprogramma is gericht op het creëren van een positief klimaat in de omgeving waar kinderen leren en opgroeien.

Behalve leerkrachten, leidsters, agogen en vrijwilligers uit de wijk worden ook ouders betrokken bij PBS. Het PBS-programma stond deze week centraal op een interactieve ouderavond van De Leemstee. Deze basisschool gaat samen met het Kindercentrum Columbus Junior, Impuls Welzijn en Educatie, scouting Peerke Donders en FC Berghuizen het programma aanbieden. Veel ouders reageerden daar al enthousiast op de nieuwe, positieve aanpak. Dat kan er volgens een van de ouders misschien ook toe leiden, dat de juf of de meester voortaan een toets beoordeelt met '8 goed' in plaats van '2 fout'.

Het PBS-programma wordt al op verschillende plaatsen in Oldenzaal toegepast. Dat er in Oldenzaal vijf partners gelijktijdig mee gaan werken, is redelijk bijzonder.

Oldenzaal e.o.