Nationaal kampioenen Mariska Nagtzaam en Britt Kamphuis (rechts) met de beker die ze wonnen op het NK Pairs in Enschede.
Volledig scherm
Nationaal kampioenen Mariska Nagtzaam en Britt Kamphuis (rechts) met de beker die ze wonnen op het NK Pairs in Enschede. © Erik Kamphuis

Britt (13) uit Oldenzaal jongste
bowls kampioen van Nederland

OLDENZAAL - Britt Kamphuis (13) uit Oldenzaal heeft zondag samen met Mariska Nagtzaam uit Zevenbergen de nationale titel veroverd tijdens het NK Pairs Indoor Lawn Bowling in de Enschedese Pathmoshal.

De jonge speelster van Bowls Oldenzaal moet deze maand nog veertien jaar worden en is daarmee de jongste winnaar ooit van de bowlsbond NIOBB. „Heel bijzonder, zo mooi”, vertelt een trotse vader Erik Kamphuis, die samen met Dick van der Burg zilver pakte in Enschede. „Britt is echt een natuurtalent. Het is de eerste keer dat ze meedoet aan een NK en dan meteen de titel winnen.”

  1. Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdige deskundige als getuige te horen
    PREMIUM

    Advocaat ‘dwaze’ vader Oldenzaal wraakt rechter die weigert onpartijdi­ge deskundige als getuige te horen

    ALMELO/OLDENZAAL - Politierechter Sylvia Taalman had de hele donderdagmiddag uitgetrokken voor de behandeling van de strafzaak van de ‘dwaze’ Oldenzaalse vader Ivo V. (51), maar zover kwam het - opnieuw - niet. Na amper anderhalf uur wraakt advocaat Abdel Ytsma haar als ze weigert om deskundige en mede-‘dwaze vader’ Joep Zander onder ede te horen over het verschijnsel ‘ouderverstoting’.

Oldenzaal e.o.