Volledig scherm
Nationaal kampioenen Mariska Nagtzaam en Britt Kamphuis (rechts) met de beker die ze wonnen op het NK Pairs in Enschede. © Erik Kamphuis

Britt (13) uit Oldenzaal jongste
bowls kampioen van Nederland

OLDENZAAL - Britt Kamphuis (13) uit Oldenzaal heeft zondag samen met Mariska Nagtzaam uit Zevenbergen de nationale titel veroverd tijdens het NK Pairs Indoor Lawn Bowling in de Enschedese Pathmoshal.

De jonge speelster van Bowls Oldenzaal moet deze maand nog veertien jaar worden en is daarmee de jongste winnaar ooit van de bowlsbond NIOBB. „Heel bijzonder, zo mooi”, vertelt een trotse vader Erik Kamphuis, die samen met Dick van der Burg zilver pakte in Enschede. „Britt is echt een natuurtalent. Het is de eerste keer dat ze meedoet aan een NK en dan meteen de titel winnen.”

  1. De Oldenzaalse binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren
    PREMIUM

    De Oldenzaal­se binnenstad heeft wat van zijn oude glans verloren

    Mijn wieg mag dan niet in de schaduw van de Plechelmusbasiliek hebben gestaan of in een van de kroegen rondom de Groote Markt, deze oale grieze heeft wel degelijk een zwak voor Oldenzaal. Ik mocht er de middelbare school bezoeken, ging er met veel plezier uit in ’t Siepelke en Club 27 en leerde er in 1980 mijn vrouw nog veel beter kennen dan daarvoor al het geval was. Juist daarom gaan de problemen van de Oldenzaalse binnenstad mij zo aan het hart.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

  • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (68%)
  • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
  • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (24%)
2389 stemmen