Volledig scherm
© Robin Hilberink

Buien houden publiek niet weg bij Boeskool is Lös in Oldenzaal

OLDENZAAL - Na vijf dagen Boeskool in Oldenzaal overheerst bij de organisatie vooral een gevoel van tevredenheid. Ook al viel er meer dan een buitje, het winkelende én het uitgaanspubliek bleven er niet om weg. 

De ochtend na de slotavond van de 49ste Boeskool is voorzitter Wim Lasonder al redelijk vroeg weer uit de veren. ‘Ontzettend blij’ is hij dat het jaarlijkse zomerfeest goed is verlopen. Niet alleen qua drukte en wat het weer betreft, maar zeker ook waar het de veiligheid aangaat.

Niet altijd droog

Quote

Alleen op vrijdag was er een aanhouding. Verder geen incidenten

Wim Lasonder, organisator

Na een lange hete en droge zomer bleef het tijdens de Boeskool niet altijd droog. Vooral op de slotdag konden veel paraplu’s en regenjassen tussen de kraampjes in de binnenstad worden gesignaleerd.

Maar, benadrukt Lasonder, de buien vielen op strategisch gunstige momenten. „De Groote Markt was zaterdagavond bomvol. In de vooravond was er een stevige buien. Omdat het publiek dan wat later naar het plein gaat, hadden we daar niet zoveel last van. En dat geldt ook voor de ambulante handel. Die hebben ook een paar goede dagen gehad.”

Aanhouding

Tevredenheid ook over het verloop van het gehele feest. „Ik heb contact gehad met de politie. Alleen op vrijdag was er een aanhouding. Verder waren er geen incidenten. Uiteindelijk maakt het publiek toch je feest”, weet Lasonder uit ervaring. Echte hoogtepunten in het overvolle programma kan hij niet aanwijzen. „In zijn totaliteit was het gewoon goed.”  

  1. Slimme oplichters drankenhandel Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    Slimme oplichters drankenhan­del Oldenzaal krijgen anderhalf jaar cel

    OLDENZAAL/ALMELO - De rechtbank in Almelo heeft Benjo K.(44) uit het Drentse Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen in Brabant veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De twee zijn volgens de rechtbank schuldig aan het op uiterste slimme wijze oplichten van een bekende drankenhandel uit Oldenzaal. Ze moeten het Oldenzaalse bedrijf zo’n 175.000 euro terugbetalen terwijl er ook een ontnemingsvordering van 250.000 toegewezen is.

Oldenzaal e.o.