Volledig scherm
PREMIUM
© News United / 112Oldenzaal

Burgemeester Oldenzaal wil kwestie lekkende wagons op ‘Haagse agenda’

OLDENZAAL - Gemeenteraadsfracties CDA en GroenLinks willen opheldering van college over de kwestie van de treinwagons met gevaarlijke lading op station Oldenzaal. De kwestie wordt besproken in de gemeenteraad van 23 september.

Bugemeester Patrick Welman heeft gesproken met de inspectie en ProRail over de treinwagons met gevaarlijke stoffen die vorige week op het Oldenzaalse station stonden. Voor de tweede keer in korte tijd gebeurde dat, terwijl de goederenwagons volgens het registratiesysteem leeg zouden zijn. „De vervoerder vult het systeem niet goed in. Dit is geen incident meer. Het probleem is veel breder. Het speelt langs de hele Nederlands-Duitse en Nederlands-Belgische grens. Wat ingevuld wordt, is niet actueel. Er gaat iets niet goed”, constateert Welman.

 1. Grenspost
  PREMIUM
  COLUMN

  Grenspost

  Het hoge woord is er uit: de spoedpost in Oldenzaal gaat dicht. Het gros van de huisartsen ziet het niet zitten om de deuren open te blijven houden. Begrijpelijk van hun kant. De werkdruk is hoog, en er zijn naar verluidt te weinig huisartsen om bij te springen. Neemt niet weg dat het besluit voor de inwoners van Noordoost-Twente een enorme aderlating is. Praktisch gezien, omdat er verder gereden moet worden voor zorg in de avond, nacht en in de weekenden. Maar vergeet niet het emotionele aspect. De inwoners van deze regio wordt voor hun gevoel weer iets ontnomen.

Oldenzaal e.o.

Poll

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

Druk op openhouden spoedpost neemt toe

 • Prima, hoe groter de kans dat de post openblijft (69%)
 • Niet doen, huisartsen weten zelf wel wat het beste is (8%)
 • Als er maar een spoedpost in de buurt blijft (23%)
1270 stemmen