Burgerinitiatief leidt tot nieuwe speeltuin in Oldenzaal

VideoOLDENZAAL - Elizabeth Beuvink is ernstig ziek, maar dat weerhield haar er niet van om een buurtinitiatief bij de gemeente in te dienen. Zaterdag is de nieuwe speeltuin aan de Albert Cuypstraat officieel geopend.

Het is haar laatste wens, een speeltuin waar geen verschillen tussen mensen bestaan en waar de kinderen uit de buurt lekker kunnen spelen. Hoewel ze ernstig ziek is, heeft Elizabeth Beuvink gevochten om haar droom te laten uitkomen. Ze diende een buurtinitiatief in bij de gemeente en zaterdag was het dan zo ver: de nieuwe speeltuin aan de Albert Cuypstraat werd officieel geopend, door Sinterklaas.

Tevreden

Beuvink is tevreden. „Het is ons gelukt, ik ben zo blij!” Ze legt uit: „Ik was zeg maar zelf een soort Sinterklaas, die geholpen werd door ‘hulppieten’ uit de buurt. Ik praatte vooral, buurvrouwen Mariska Deley en Angelique Hummel hielpen met al het papierwerk.” Ook contact tussen mensen stimuleren was belangrijk voor Beuvink. „Dat jongeren en ouderen met elkaar echt in gesprek raken. En dat er geen verschillen zijn tussen mensen. Ik denk dat het doel is bereikt.”

Quote

Deze speeltuin voor de kinderen was mijn laatste wens

Elizabeth Beuvink, Initiatiefneemster voor speeltuin Albert Cuypstraat

Opening

Om twee uur is het zo ver en arriveert Sinterklaas met drie pieten bij de speeltuin. De buurtkinderen zingen hem toe. Sint laat zijn schaar nog vallen, maar wanneer hij het lint doorknipt, is de speeltuin officieel geopend. Bewoners genieten van de koffie met lekkers dat op de nieuwe picknicktafel staat en de kinderen maken gretig gebruik van de nieuwe toestellen.

In gesprek

Ook Sjef Kempers, adviseur buitenruimte van de gemeente Oldenzaal, kijkt tevreden toe. „Als een plan wordt ingediend gaan we in gesprek met de bewoners. Dan begint het proces, want je moet met elkaar als bewoners op een lijn komen te zitten. Als gemeente kijken we vooral of er draagvlak voor een burgerinitiatief is.” Wijkbewoners hebben flink aangepakt. Het hekwerk en de picknicktafel plaatsten ze zelf en ze nemen ook het onderhoud op zich.

Volledig scherm
© Cees Elzenga / hetoog.nl

Oldenzaal e.o.