Volledig scherm
Ook het aangepaste plan voor de bouw van een woonzorgvoorziening op het terrein van de Villa Rozenhof kan rekenen op weinig steun in de buurt. © Carlo ter Ellen

Buurt niet blij met aangepast plan voor Villa Rozenhof in Oldenzaal

OLDENZAAL - Het aangepaste plan voor de bouw van een woonzorgvoorziening op het terrein van de Villa Rozenhof is dinsdagavond uiterst kritisch onthaald door de buurtbewoners. ,,Dit wil toch niemand in zijn achtertuin, hield een bewoner van de Prins Bernardstraat de initiatiefnemers van dit veelbesproken project voor.

Als de gemeenteraad echt veel waarde hecht aan draagvlak in de buurt dan ziet het er somber uit voor Yvonne Verdonkschot die haar zinnen heeft gezet op de bouw van een woonzorgvoorziening op het terrein van de Rozenhof. „Dit is oude wijn in nieuwe zakken”, oordeelde buurtbewoner René Frieswijk op de informatie-avond in de hal van het stadhuis. „En die wijn is bovendien al lang over de datum.”
Verdonkschot had toestemming gekregen van de gemeente om haar aangepaste plan in het stadhuis aan de omwonenden te presenteren. Al snel wordt duidelijk dat de buurt ook dit ontwerp niet zitten. Vooral de bewoners van de achterliggende Haerstraat maken duidelijk dat ze de nieuwbouw (39 eenheden) absoluut niet zien zitten. „Ik ervaar dit als zeer bedreigend”, meldt de tandarts, die zijn praktijk heeft in het Tandheelkundig Centrum Oldenzaal aan de Prins Bernardstraat.
De reactie van de architect (‘da’s jammer’) zet onmiddellijk kwaad bloed bij de geïrriteerde buurtbewoners. „Het is wel heel naïef om dit te presenteren.” Waarom het plan niet op een andere plek in de stad wordt gerealiseerd die wel de ruimte biedt. Bijvoorbeeld op de aangrenzende kavel waar het voormalige pand van In Pace staat. „Voor deze kavel is dit een onzinnig plan.”
De buurtbewoners hebben ruim twee weken om te reageren op het plan. Vervolgens moet de gemeente een standpunt innemen op het plan dat Verdonkschot uiteindelijk gaat indienen.

Oldenzaal e.o.