Volledig scherm
De plannen voor de uitbreiding van het sportcomplex aan de Vondellaan zijn goed ontvangen door het merendeel van de buurtbewoners. © Frans Nikkels

Buurt positief over realisatie Klein Papendal in Oldenzaal

OLDENZAAL - Het plan voor de realisatie van een ‘Klein Papendal’ aan de Vondellaan is positief onthaald door de buurt. Dat bleek deze week tijdens een informatie-avond in clubhuis Paal 12.

Bart van den Eijnde, voorzitter van rugbyclub de Harlequins, praatte de omwonenden bij over het voornemen om het sportcomplex uit te breiden met een rugbyveld, atletiekbaan en skeeler/ijsbaan. Circa dertig bewoners kregen de actuele stand van zaken te horen. Ook kregen zij de mogelijkheid om hun mening te geven over de uitbreidingsplannen en met eventuele suggesties te komen.

Uit een enquête van Saxion-student Kaj Vonk, uitgevoerd onder ongeveer 200 wijkbewoners, blijkt dat het merendeel van de buurt ‘Klein Papendal’ ziet als een toegevoegde waarde voor de wijk. Wel wordt de aandacht gevraagd voor parkeervoorzieningen, geluids- en lichtoverlast. Over het gehelee genomen zijn veel omwonenden blij dat het braakliggende terein, 'waar het nu een zooitje is', eindelijk wordt aangepakt.

Oldenzaal e.o.