Volledig scherm
Twaalf bewoners van de Bentinckstraat in Oldenzaal wonnen samen de Buurt-Ton en mogen dus een bedrag van 100.000 euro verdelen. © Stephan Scheper

‘Buurt-Ton’ voor 12 bewoners in Oldenzaal

OLDENZAAL - Twaalf bewoners van de Bentinckstraat in Oldenzaal hebben bij de juni-trekking van de Postcode Loterij samen het Buurt-Ton gewonnen. Ze mogen samen een bedrag van 100.000 euro verdelen.

De prijs werd hen niet persoonlijk overhandigd door Gaston Starreveld, de enthousiaste spreekstalmeester van de Postcode Loterij. Maar dat neemt niet weg dat de winnaars erg content zijn met hun prijs. „Het is altijd lekker als je zo’n bedrag wint", meldt een van hen.

Belasting
Twaalf deelnemers, in totaal goed voor zeventien loten, aan de Postcode Loterij delen de postcode 7572 XS. Per lot wordt er 5.882,35 euro uitgekeerd. Na aftrek van belasting (29 procent) blijft er dan netto zo’n 4.200 euro, heeft Gerard Eidhof al uitgerekend. Met zijn vrouw Ine behoort hij tot de gelukkigen die in de prijzen zijn gevallen. Een jaar of drie doen ze nu mee aan de Postcode Loterij.

Echtpaar
Vorige week kregen ze bericht dat ze meedeelden in de Buurt-Ton. Het echtpaar blijft er rustig onder. Ook de overige winnaars, allen woonachtig aan het oostelijk deel (even nummers) van de Bentinckstraat, reageren ingetogen. Slingers ontbreken en nergens is een feestelijke vlag te ontdekken.

Oldenzaal e.o.