Volledig scherm
Kastelein Jan Hoveling draait de tapkraan dicht. © Emiel Muijderman

Café Jantje in Oldenzaal sluit de deuren

OLDENZAAL - Café Jantje in Oldenzaal gaat dicht. Uitbater Jan Hoveling zet er op 1 september een punt achter. ‘Omdat het gewoon niet meer uit kan’.

,,Het kan gewoon niet meer uit”, vertelt uitbater Jan Hoveling (61). Het liefst was hij nog een jaar of zes, zeven doorgegaan. Maar het zit er niet in. „Ik verdiende hier ooit een goed belegde boterham, maar het beleg is er al lang van af”, zegt hij met spijt in zijn stem. Eind mei ging hij nog in gesprek met de eigenaar van het pand, WBO Wonen. „Het enige waar ik nu nog op kan bezuinigen is de huur", vertelt Hoveling. ,,Maar de WBO wilde niets. Dat was vroeger wel anders...”

Eerder verlaagd
Volgens directeur-bestuurder Dick Mol van de WBO is de huur van 'Jantje' in het verleden al eerder verlaagd. ,,Bovendien kunnen we dit natuurlijk niet maken ten opzichte van onze sociale huurders", aldus Mol, die zegt dat de deur voor een nieuwe horeca-ondernemer open staat. Groter acht hij de kans dat er appartementen op deze plek komen. ,,Maar concrete plannen zijn er nog niet."

Oldenzaal e.o.