Volledig scherm
Onderbouw en bovenbouw van het Twents Carmel College in Oldenzaal krijgen met ingang van 1 augustus 2019 hun eigen locatie. © Toma Tudor

Carmel College in Oldenzaal: 'eigen scholen' voor onderbouw en bovenbouw

OLDENZAAL - De onderbouw en bovenbouw van het Twents Carmel College in Oldenzaal krijgen met ingang van 1 augustus 2019 allebei een eigen locatie.

Dit heeft de directie van het TCC dinsdagochtend bekend gemaakt. Door de te verwachting krimp van het aantal leerlingen in Noordoost-Twente is hiertoe besloten. De kans is groot dat het monumentale pand aan de Lyceumstraat wordt verlaten. De voorkeur van de Carmel-directie gaat uit naar nieuwbouw op het sportveld naast de locatie Lyceumstraat of naast de huidige locatie De Thij. Waar de leerlingen ook vandaan komen, ze kunnen met ingang van het schooljaar 2019-2020 allemaal bij elkaar in de klas komen. Of ze nu afkomstig zijn uit De Lutte, Ootmarsum, Weerselo of Oldenzaal. Nu krijgen ze nog de locatie De Thij of Lyceumstraat aangewezen, afhankelijk van de basisschool en dorp waar ze vandaan komen. Dat plaatsingsbeleids is over drie jaar passé.

Oldenzaal e.o.