Volledig scherm
Het Twentse Carmel College, locatie Lyceumstraat © Tubantia

Carmel College Oldenzaal stelt volgende week tropenrooster in vanwege voorspelde hitte

OLDENZAAL - Het Twents Carmel College aan de Lyceumstraat in Oldenzaal stelt in verband met de verwachte tropische temperaturen een tropenrooster in. Zo maakt de schoolleiding duidelijk in een brief aan ouders en leerlingen. De lessen starten volgende week al om 08.00 uur en zijn om uiterlijk 13.45 uur voorbij. Het kwik kan volgende week oplopen tot ver in de dertig graden.

Naast een eerdere start van de lessen, worden alle mondelinge toetsen op het Carmel College aan de Lyceumstraat een half uur vervroegd: “Dus staat er in het rooster dat het mondeling is om 12:10 uur, dan wordt dit afgenomen om 11:40 uur”, zo leest de brief. Lessen na het vijfde uur worden uitgeroosterd.

“We realiseren ons dat deze maatregel niet al het ongemak wegneemt, maar hopen hiermee de ergste overlast te beperken”, schrijft de schoolleiding aan de leerlingen. “We wensen jou, ondanks de oplopende temperaturen, veel succes bij het maken van de toetsen!”

Kans op hittegolf

De temperaturen worden aankomende week tropisch: het kwik in deze regio kan tot boven de 35 graden stijgen. Een hittegolf wordt niet uitgesloten. Volgende week dinsdag en woensdag worden de warmste dagen van de week met temperaturen van zo’n 35 graden.

Volledig scherm
Het weerbericht voor Oldenzaal aankomende week. © Weerplaza

Oldenzaal e.o.

Poll

Twentse wagenbouwers maken afspraken over volume tijdens carnavalsoptochten

  • Hé, hé, het zou tijd worden, is ook niet normaal (62%)
  • Wat een betutteling, oordopjes bieden ook uitkomst (24%)
  • Maakt mij niet uit, zolang ze maar geen afspraken maken over het drankgebruik tijdens de carnaval (13%)
2032 stemmen