De brandweer inspecteert de hallen waar donderdagavond een brand woedde. Van de drie hallen raakte een zwaar beschadigd.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer inspecteert de hallen waar donderdagavond een brand woedde. Van de drie hallen raakte een zwaar beschadigd. © Robin Hilberink

Carnavalisten uit Oldenzaal tussen hoop en vrees na brand: ‘Ik kan alleen maar hopen dat de schade meevalt’

OLDENZAAL - De grote brand in een hal aan de Helmichstraat in Oldenzaal heeft waarschijnlijk grote gevolgen voor zeker drie carnavalsverenigingen. Hun wagens en attributen die gebruikt zouden worden voor de Grote Twentse carnavalsoptocht van volgende week zondag, stonden daar opgeslagen.

  1. Verdwijnt het Bevrijdingsgevoel van 5 mei stiekem in Noordoost-Twente en welk lot hangt vv Oldenzaal boven het hoofd?
    PREMIUM
    Nieuwsupdate

    Verdwijnt het Bevrij­dings­ge­voel van 5 mei stiekem in Noord­oost-Twen­te en welk lot hangt vv Oldenzaal boven het hoofd?

    OLDENZAAL - Lijkt dat maar zo of verliest de Nationale Bevrijdingsdag in Noordoost-Twente steeds meer aan betekenis? Gelet op de wijze waarop 5 mei dit jaar vrijwel geruisloos voorbij ging aan Oldenzaal, Losser en Dinkelland zou je het bijna gaan denken. Natuurlijk, de nationale driekleur wapperde op tal van plekken, maar daar bleef het ook zo’n beetje bij. Wat verder opviel deze week: de bliksemtrip van De Avonturier naar Oekraïne, de onzekerheid over het voortbestaan van vv Oldenzaal en de sportieve ambities in Losser.

Oldenzaal e.o.