Achter de schermen moet een hoop gebeuren voordat de Grote Twentse Carnavalsoptocht van start kan gaan. Op de foto vanaf links: Lars Klaver, Arjan ten Bloemendal, Marc Dragt (achter), Nienke ter Riet, Henk Veltmaat, Vincent Groener, Peter Velner, Jarno Rouweler en Rutger Bolier.
Volledig scherm
PREMIUM
Achter de schermen moet een hoop gebeuren voordat de Grote Twentse Carnavalsoptocht van start kan gaan. Op de foto vanaf links: Lars Klaver, Arjan ten Bloemendal, Marc Dragt (achter), Nienke ter Riet, Henk Veltmaat, Vincent Groener, Peter Velner, Jarno Rouweler en Rutger Bolier. © Robin Hilberink

Carnavalsoptocht Oldenzaal: zo bezorg je 100.000 bezoekers een mooie dag

OLDENZAAL - Carnavalsvereniging De Kadolstermennekes voelt de druk op haar schouders toenemen nu de vereniging steeds meer verantwoordelijk wordt voor het verloop van de Grote Twentse Carnavalsoptocht.

Het is een hele kluif, de organisatie van de Grote Twentse Carnavalsoptocht op carnavalszondag. Het evenement valt in de zwaarste categorie en is dan ook vergelijkbaar met evenementen als de Military van Boekelo en de Zwarte Cross. Het grootste verschil is echter dat de carnavalsoptocht wordt gehouden in een compact en klein gebied. 

Oldenzaal e.o.